Felkészülés: a Partizan könnyen elintézte a Győri ETO-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.13. 20:02
A Győri ETO labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 4–0-ra kikapott a belgrádi Partizantól a törökországi Belekben.

Miriuta László, a Győri ETO vezetőedzője Lipták Zoltánt, Dan Bucsát és Miroszlav Sztevanovicsot is pihentette a péntek esti mérkőzésen.

A Partizanban Sztefan Babovics két büntetőt is értékesített, az első tizenegyesnél Nagy Ádám, a másodiknál Njongo Priso volt szabálytalan. A kettő között egy szabadrúgásból talált be a szerb csapat, míg a negyedik találatnál a Nikola Ninkovics használta ki, hogy fellazult az ETO védelme.

A Győr legközelebb vasárnap lép pályára az FK Minszk ellen.

„Nem lehet mindig a teljes csapattal kiállni, mert mikor legyen kíváncsi a teljes keretre az edző, ha nem most a felkészülési időszakban – mondta Miriuta az eto.hu-nak. – Hiányzott a védekezésből Lipták és Bucsa – nyilván más lehetett volna a vége, ha ők pályán vannak, de meg kell adni a lehetőséget a fiataloknak, még ha a végeredményt tekintve ebben van rizikó. Amit még nagyon sajnálok, az az elmaradt jogos büntetőnk, hiszen felszálló ágban voltunk, akkor már mi irányítottuk a mérkőzést, és így egy-egy után más hangulata lehetett volna a találkozónak. Ez egy kulcspillanat volt, amiből mi jöttünk ki rosszul, de nincsen semmi baj, ki kell javítani a hibákat, és akkor más lesz a végeredmény. Inkább most jöjjön a hideg zuhany, mint a bajnokságban.”

„Nincs még a fejemben a kezdő tizenegy, de tizenhárom játékost már meg tudnék nevezni, akiket mindenképpen keretbe jelölnék – folytatta az ETO edzője. – Még két-három szabad hely van, amire meg kell találnunk a legjobb megoldást, így a legjobb tizenegyet se tudnám most megnevezni. Az viszont biztos, hogy előbb a Liteksz Lovecs, majd a Slovan Bratislava ellen már nem fogunk kísérletezni. Ott azt a csapatot szeretném látni a pályán, akikre a tavaszi szezonban leginkább számíthatok.”

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Győri ETO–Partizan Beograd (szerb) 0–4 (0–1)
Belek, 50
néző. V: Oláh Gábor
ETO: Pogacsics – Brdarovszki (Tóth D.), Lang, Nagy Á. (Kamber), Dinjar (Ibánez) – Priso, Windecker, Trajkovics (Pátkai), Koltai (Strestík) – Rudolf, Kvilitaia (Priskin)
G: Babovics (33., 63. – mindkettőt 11-esből), Drincsics (60.), Ninkovics (86.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik