Felkészülés: exfradistákkal győzte le a Kövesd a DVTK-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.12. 12:06
null
<p>Takácsék Diósgyőrben verték meg<br />a piros mezes DVTK-t (Fotó: dvtk.eu) </p>
A DVTK labdarúgócsapata két próbajátékossal a soraiban hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a Mezőkövesdtől. A Lombard a ZTE-től kapott ki, a KTE pedig a Ceglédtől, de a kecskemétiek ikszeltek utána a Pakssal. Az MTK két NB II-es csapattal találkozott, és az egyik meccsét tudta megnyerni. A Honvédban Souleymane Youla ismét betalált, a kispestiek megverték a Gyirmótot.

A MEZŐKÖVESD NYERTE A BORSODI RANGADÓT

A DVTK ma azokkal a futballistákkal állt fel a Mezőkövesd elleni hazai, zárt kapus edzőmeccsen, akik a Birkirkara ellen 4–1-re megnyert csütörtöki El-meccsen cserék voltak, vagy nem is játszottak. Viszont szerepet kapott két próbajátékos, akiknek az érkezéséről már beszámoltunk.

A román Ioan Mera 1987-ben született és ugyanúgy védő, mint az 1989-es születésű horvát Aleksandar Kapisoda. Mera korábban szerepelt a román U21-es válogatottban, legutóbb az élvonaltól búcsúzó Poli Timisoarában játszott, de megfordult korábban az orosz Alanyijában is. Kapisoda a montenegrói Mogren Budva futballistája.

A Mezőkövesdben több volt ferencvárosi labdarúgó is pályára lépett. A legutóbb a Szolnok kölcsönjátékosaként Nyíregyházán szereplő Máté János a korábban Diósgyőrben játszó Takács Péter passzából öt méterről gólt is szerzett a 19. percben. A szünetben pedig már 2–0-ra vezetett a Mezőkövesd, miután a Kazincbarcikáról szerződtetett Molnár Gábor a 35. percben gólra váltott egy kipattanó labdát.

A DVTK a második félidőben Barczi Dávid révén szépíteni tudott, de így is 2–1-es vereséget szenvedett.

A Mezőkövesdben Máté mellett a legutóbb a Ferencvárosban szereplő kapus, Kunsági Roland is pályára lépett, akit év végéig még szerződés is köt a zöld-fehérekhez. Ott volt továbbá a győztes csapatban több kiszemelt is, így Izing Martin, Tajthy Tamás és az éppen Diósgyőrből érkező Menyhért Ádám.

DVTK–MEZŐKÖVESD 1–2 (0–2)

Diósgyőr
DVTK: Rados – Eperjesi, Mera, Kapisoda, Németh M. – Vági, Egerszegi, Barczi, Nikházi – Marjanovics, Takács T. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserék: Antal, Szabó B., Csirszki
MEZŐKÖVESD: Szántai – Hegedűs Cs., Izing, Szeles, Burány – Tajthy, Takács P., Molnár G., Kulcsár K. – Menougong, Máté J.. Vezetőedző: Tóth László. Cserék: Kunsági, Menyhért Á., Szilvási, Dorkó, Olasz, Csirmaz, Balajti
G.: Barczi (50.), ill. Máté J. (19.), Molnár G. (35.)

A ZTE IS NB I-ES CSAPAT ELLEN GYŐZÖTT

A Zalaegerszeg mintegy 300 néző előtt fogadta a Lombard Pápát a ZTE Aréna mögötti füves edzőpályán – tudósít a Lombard Pápa elleni meccsről a zalai csapat hivatalos honlapja. – Az első fél órában kifejezetten jól és tetszetősen játszott a ZTE, ennek volt eredménye, hogy a 9. percben Délczeg Gergely révén megszerezte a vezetést.

A ZTE-ben rendkívül agilisan futballozó Babati Benjamin folyamatos fejfájást okozott a vendégek védőinek, többek között a Zalaegerszegről Pápára tartó Milan Bogunovicsnak.

A második félidő elején a tesztelésen lévő, legutóbb Siófokon szereplő Waltner Róbert büntetőből egyenlített ugyan a Pápa, de a ZTE jobban játszott, két gólt is szerzett a hajrában Farkas Norbert és Pajor Imre révén, így 3–1-re győzött.

FELKÉSZÜLÉS I MÉRKŐZÉS
ZTE–LOMBARD PÁPA 3–1 (1–0)

ZTE FC: Miski – Simonfalvi, Króner, Fodor M., Farkas N., Horváth A., Szöllösi, Bailo, Babati, Délczeg, Vittman. Csere: Czirjék, Pajor, Tóth B., Grbic, Ferkó, Szegleti, Bíró
LOMBARD PÁPA: Szűcs – Csizmadia, Bogunovics, Tóth G., Robson – Nagy T. – Cissé, Csilus, Frizoni – Kenesei, Csorba. Csere: Smiljanic, Luka, Jagodics, Király, Benkő, Waltner
G.: Délczeg (9.), Farkas N. (85.), Pajor (90.), ill. Waltner (53. –11-esből)

A KTE KIKAPOTT A CEGLÉDTŐL, IKSZELT A PAKSSAL

A KTE-Phoenix Mecano ma délelőtt két felkészülési találkozón lépett pályára. Az elsőn többnyire fiatalokkal állt fel az NB II-es Cegléd ellen, és 1–0-s vereséget szenvedett, míg a Pakssal 2–2-es döntetlent játszott.

„A szombati első edzőmeccsen Bekő Balázs vezetőedző a fiataloknak adott lehetőséget, akik végig partiban is voltak az NB II-es Cegléddel. A felkészülési mérkőzést egyetlen találat döntötte el – tudósít a kecskemetite.hu. – Az első húsz perc inkább a mezőnyjátékról szólt, egyedül Csima átlövésénél kellett a helyén lennie Bősznek. Innentől inkább a Cegléd előtt adódtak lehetőségek, és végül meg is szerezte a vezetést Nagy Viktor 16 méteres lövésével, amely a kapufáról vágódott a kapuba." A ceglédiek ezzel a góllal meg is nyerték a meccset.

KTE-PHOENIX MECANO–CEGLÉD 0–1 (0–1)
Kecskemét, V: Dr. Barta Gábor (Kiss S., Vörös L.)
KTE: Verebélyi (Szabó G. 46.) – S. Juhász, Vukaszovics, Komáromi, Baglyas (Dudás 46.) – Szivacski, Kitl – Szalai (Baglyas 60.), Csillag, Filyó – Csima.
CEGLÉD: Bősz – Dara, Szabó M., Makrai, Szekér – Burics, Füle – Balla, Viniczai, Nagy V. – Kormos. Csere: Albert, Elek, Koncz, Oláh, Kenderes, Szala, Koós, Vattai, Markó, Szabó D.
G.: Nagy V. (25.)

A szombati második felkészülési meccsen, a Paks ellen a rutinosabb játékosok kaptak bizalmat Bekő Balázstól. A pályán ott lehetett a térműtétje után visszatérő Bebeto is, aki csereként már vállalni tudta a játékot.

A KTE Gyagya Attila révén szerezte meg a vezetést az első félidőben, ám a második játékrész elején Bartha László megpattanó lövésével egyenlített a Paks. A fordulatos mérkőzés hajrájában Kiss Tamás góljával a tolnaiak fordítani is tudtak, de a 87. percben Dejan Karan döntetlenre mentette a találkozót.

KTE-PHOENIX MECANO–MVM-PAKSI FC 2–2 (1–0)
Kecskemét,
V: Atyánszky L. (Bornemissza N., Sebestyén L.)
KTE: Németh – Botka (Kuti 46.), Karan, Gyagya, Polyák – Eninful, Pilipovics (Bebeto 65.) – Balázs, Szavics (Tölgyesi 55.), Gréczi (Kovács Á. 46.) – Novák (Pavicsevics 46.).
PAKS: Molnár – Heffler (Kulcsár 63.), Kovács G., Gévay, Szabó – Kecskés, Tamási – Könyves (Kiss T. 70.), Bertus (Báló 46.), Bartha (Bor 70.) – Eppel (Hahn 70.).
G.: Gyagya (34.), Karan (87.), ill. Bartha (53.), Kiss T. (85.)

MTK: EGY SIMA VERESÉG ÉS EGY SIMA GYŐZELEM

Az MTK ma délelőtt két NB II-es csapat ellen játszott felkészülési meccset Agárdon. A Csákvártól sima, 4–1-res vereséget szenvedett, a Vasast viszont 5–2--re legyőzte.

„A fővárosi kék-fehérek vegyes csapata ellen több új fiú is pályára lépett színeinkben – tudósít az MTK mai első meccséről a Csákvári TK hivatalos honlapja. – Ezúttal a Diósgyőrről visszatért Gelei Vince őrizte az NB II-es csapat kapuját, a kezdőben kapott helyet a Sopronból érkezett Nyilasi Bálint, a legutóbb Tatabányán szereplő Bakos Szabolcs és a Puskás Akadémiától kölcsönkapott Gajdos Zsolt is. A második félidőben a csákvári születésű, de Felcsúton nevelkedett Pintér Bence, valamint az újpesti Wild Tamás is lehetőséget kapott Bognár György vezetőedzőtől. Ugyanakkor négy játékosunk is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik: a kéztöréséből felépült Molnár Csaba már edz, Szabó Balázsnak a nyaka húzódott meg a Dunaújváros ellen, Sötét Dávid húzódással bajlódik, míg Horváth Rolandot hétfőn porccal meg kell műteni." A csákváriak már a szünetben is 1–0-ra vezettek, végül 4–1-re győztek.

A Vasassal viszont nagyon fordulatos meccset játszott az MTK. A kék-fehérek a 15. percben Vass Patrik beadásából, Kálnoki-Kis Dávid fejesével szerezték meg a vezetést, de Ferenczi István két góljával még a szünet előtt fordított a Vasas.

Ezt követően azonban már csak az MTK szerzett gólt, méghozzá négyet is – sorrendben Kálnoki-Kis, Vass Patrik, Frank Richárd és Hajdú Ádám révén –, így 5–2-re győzött.

MTK–Aqvital Publo-Csákvári TK 1–4 (0–1)
Agárd. V: Szőts
CSÁKVÁR, I. FÉLIDŐ: Gelei V. – Ambrus, Dulló, Hajdú, Köntös – Imrik, Bakos – Mihály, Nyilasi B., Varga Z. – Gajdos. II. FÉLIDŐ: Gelei V. – Wild, Reidan, Hajdú, Dulló, Köntös – Mihály, Domokos, Domján – Varga Z., Pintér B.
Gólszerző: Gera D., illetve Varga Z. (2), Gajdos, Mihály

MTK–VASAS 5–2

Agárd
MTK: Hegedüs – Nagy, Kálnoki-Kis, Vukmir, Poór – Vass Á. (Hajdú Á., 70.), Pölöskei, Kanta, Vass P., Csiki – Horváth Zs. (Frank, a szünetben).
VASAS: Németh G. – Pál, Grúz, Tamás, Hajdu – Vida, Görgényi, Nagy T., Nagy D. – Ferenczi I., Remili. Vezetőedző: Szanyó Károly Cserék: Nánási, Polényi, Oroszi B., Oláh, Simon A., Menyhárt, Rajczi, Ádám, Hermány, Lékai
Gólszerző: Kálnoki-Kis (2), Vass P., Frank, Hajdú, ill. Ferenczi I. (2)

A MÁSODIK HONVÉD-SIKER, A MÁSODIK YOULA-GÓL

A Honvéd a harmadik nyári felkészülési meccsén a második győzelmét aratta, ezúttal a Lombard Pápa ellen. A 2–1-re megnyert találkozón ismét betalált a guineai új szerzemény, Souleymane Youla, aki korábban a Rimaszombat kapuiját is bevette.

Nagy iramban kezdődött a találkozó. Az első helyzetet a vendégek dolgozták ki, de Kemenes Szabolcs bravúrral hárította a próbálkozást. Aztán a kispestiek fokozatosan átvették a játék irányítását. Az előző szezont éppen Gyirmóton töltő, de kölcsönből visszatérő Fejes János percei következtek. A védőt először Hajba Tamás rúgta fel kíméletlenül, a megérdemelt sárga lapot meg is kapta.

Pár perc múlva Fejes szépen ment el a bal oldalon, lövése csak pár centivel kerülte el Somogyi Csaba kapuját. Újabb néhány perc elteltével pontos labdát adott Youla elé, aki 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 1–0. A félidő vége felé Vernes Richárd is betalált, a bal oldalról indult befelé és lőtt a léc alá.

Szünetben négy helyen cserélt a Honvéd vezetőedzője, Pietro Vierchowod. A második félidő gyirmóti kapufával indult, sőt a vendégek egy szép támadás után, Beliczky Gergő révén szépítettek. A kispestieknél Ihrig-Farkas Sebestyén személyében egy olyan játékos lépett pályára, akit nem köt szerződés a klubhoz. Ihrig-Farkas ugyan a Honvéd nevelése, de jelenleg a Parma játékosa, ám ha a szakmai stáb javasolja a szerződtetését, akkor elképzelhető, hogy kölcsönveszik az olaszoktól.

BP. HONVÉD–GYIRMÓT FC 2–1 (2–0)

Bozsik-stadion, 200 néző
BP. HONVÉD: Kemenes (Szemerédi) – King (Sundas), Ignjatovics, Alcibiade, Fejes J. (Baráth) – Hidi (Nagy G.), Godoy (Vécsei) – Daud, Vernes (Mancini), Job (Ihrig-Farkas) – Youla (Prosser)
GYIRMÓT, I. FÉLIDŐ: Somogyi Cs. – Balog Z., Sós M., Hajba T. Farkas M., Fekete Sz., Kiss M., Kovács D., Maidics B., Paku R., Oross M. II. FÉLIDŐ: Deli Z. – Nagy G., Lengyel D., Lázár P., Présinger Á., Papp K., Madarász M., Kákonyi D., Magasföldi J., Beliczky G., Andorka P.
Gólszerző: Youla, Vernes, ill. Beliczky

MÁSODIK FÉLIDEI GÓLOKKAL GYŐZÖTT A DUNAÚJVÁROS

DUNAÚJVÁROS–SIÓFOK 4–2 (2–2)
Dunaújváros
SIÓFOK, I. félidő:
Kis T. (Tajti) – Singer, Kovács J., Fülöp, Baranyai, Marquez, Fodor, Bacskai, Kirchner, Marton, Horváth B. II. félidő: Tajti (Ambrusics) – Pécseli, Fehér, Papp Sz., Gubicza, Gárdos, Peszmeg, Ivancsics, Papp M., Eisenberger, Daru
Forrás: BFC Siófok Facebook

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik