Felkészülés: a Debrecen egy góllal nyert, a Paks eggyel kikapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.23. 20:01
A labdarúgó-élvonalban szereplő Debreceni VSC-Teva egygólos győzelmet aratott, míg a Paksi FC egy góllal kikapott mai felkészülési mérkőzésén.

DEBRECEN–RUZOMBEROK 2–1 DEBRECEN–RUZOMBEROK 2–1

A San Marinó-i La Fiorita elleni jövő heti Európa-liga-selejtezőre készülő Debrecen a szlovák élvonalban hatodik helyen végzett MFK Ruzomberokot fogadta a Nagyerdei Stadionban. A dvsc.hu beszámolója szerint a kezdeti kiegyenlített küzdelem után a 8. percben már a Lokinál volt az előny, amikor egy szép támadás végén Mészáros Karol jobb oldalról adott pontos labdát a túloldalon érkező Castillionnak, aki a balösszekötő helyéről fejelt a hosszúba. 1–0

A 22. percben Holman Dávid távoli, léc alá tartó lövését tolta ki a kapus szögletre. Ezután a vendégek nagyobb fokozatra kapcsoltak, a 27. percben egy szöglet utáni kavarodást követően Ferenczi János szabadított fel a kapu előtt, majd nem sokkal később egyenlítettek a rózsahegyiek: egy jobb oldali beadás után Lacny lőtt a hálóba – olvasható a debreceni klubhonlapon.

A beszámoló szerint a folytatásban a küzdelem dominált, nagy volt az iram, de kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. Egészen a 60. percig, ekkor ugyanis Karol Mészáros révén újra vezetést szerzett a Loki. Pár perccel később Szakály Péter egy jobbról érkező labdát lőtt kapura, de a jobb oldali kapufát találta el, így 2–1 maradt a végeredmény.

PAKSI FC–MACCABI TEL-AVIV 0–1

A paksifc.hu tudósítása szerint az egy hét múlva már szintén El-selejtezőt játszó Maccabi Tel-Aviv agresszív támadásokkal kezdte a Paks elleni mérkőzést. Ennek meg is lett az eredménye, és a 14. percben egy eladott labda után Orlando Sá jobbal kilőtte a jobb alsó sarkot.

A bekapott gólt követően magára talált a paksi csapat, és több ígéretes akciót is vezetett, a legveszélyesebb helyzet viszont egy Haraszti-szabadrúgás volt 19 méterről, ám a labda lepattant a sorfalról.

Csertői Aurél a szünetben szinte mindenkit lecserélt, ezzel biztosítva a többi játékos számára is a meccsterhelést. A többségében fiatalokból álló csapat az első percekben védekezni kényszerült, majd fokozatosan kiegyenlítődött a játék, sőt, a meccs utolsó tíz percében folyamatosan voltak lehetőségei a zöld-fehéreknek.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

DEBRECENI VSC-TEVA–MFK RUZOMBEROK (szlovák) 2–1 (1–1)
Debrecen,
Nagyerdei Stadion, 700 néző. V: Solymosi
DVSC:
Radosevics (Verpecz) – Jovanovic, Brkovics (Kinyik), Mészáros N. (Szatmári Cs.), Ferenczi J. – K. Mészáros (Szekulics), Varga J. (Ludánszki B.), Szakály P. (Nagy Z.), Tisza (Bereczki) – Holman (Djelmic) – Castillion (Kulcsár T.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Castillion, K. Mészáros, ill. Lancy

PAKSI FC–MACCABI TEL-AVIV (izraeli) 0–1 (0–1)
Laa an der Thaya
(Ausztria)
PAKS, 1. félidő:
Molnár P. – Szalai A., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Kesztyűs B. – Koltai, Kecskés T., Bertus, Bartha – Haraszti Zs. 2. félidő: Molnár P. – Báló, Szekszárdi, Zachán, Bor – Kecskés T. – Kővári, Szakály D., Nagy R., Balázs Zs. – Jelena. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző:

KORÁBBAN
FERENCVÁROS–CIGÁND 4–0 (3–0)
NK ZAVRC (szlovén)–VIDEOTON 2–1 (1–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik