Fehérvár: Vannak, akiknek nem lehet nemet mondani – Juhász

Vágólapra másolva!
2021.04.03. 13:29
null
Juhász Roland és Torghelle Sándor segíti Fehérváron az új vezetőedző, Szabics Imre munkáját (jobbról balra) (Fotó: molfehervarfc.hu)
A Mol Fehérvárnál szombaton mutatkozott be a Szabics Imre vezette új szakmai stáb. A Nemzeti Sportnak a két segítő, Juhász Roland és Torghelle Sándor is nyilatkozott.

 

–  Korábban úgy nyilatkozott, nem feltétlenül akar edző lenni, nemrég mégis vállalta a felkérést: mi, illetve ki győzte meg?     
– A szakmában vannak olyan emberek, akiknek a hívására nem lehet nemet mondani, ez történt az én esetemben is – válaszolta a Nemzeti Sportnak adott interjúban Juhász Roland. – Megtiszteltetésnek tartom, hogy a fehérvári stáb tagja lehetek, a maximumot próbálom kihozni magamból ezen a téren is. Nekem is az az érdekem, hogy fejlődjek. Ha az élet úgy hozza esetleg, hogy a későbbiekben sportvezetőként vagy szakmai vezetőként dolgozom, nagy hasznát vehetem a pályán, illetve a pálya szélén szerzett tapasztalatoknak is. Korábban játékosként, az ősszel pedig a második csapat mellett ténykedve újra és újra rádöbbenhettem, itt minden adott a jó eredmény eléréséhez. Azon leszünk, hogy el is érjük.

–  Szabics Imre elmondta, ön elsősorban a védekezésért lesz felelős, de milyen feladata lesz még?     
– A legfontosabb talán az, hogy amit a hosszúra nyúlt pályafutásom során megtanultam, átadjam a játékosoknak. Nem szokásom ígérgetni, de annyit leszögezhetek, hogy edzőként is ugyanaz az elszántság hajt majd, ami játékosként. A kihívás nagy, de bízom abban, hogy szép sikerek várnak ránk.

– Az edzői stáb legfiatalabb tagjaként nem tart attól, hogy az idősebbek „elnyomják”?     
– Mindig jó fiatalnak lenni! Futballistaként is örültem, ha akadtak nálam idősebbek az öltözőben. Nyitott voltam és vagyok az újra, szeretnék fejlődni, úgy vélem, erre lesz lehetőségem Szabics Imréék mellett. Ráadásul olyan nagy korkülönbség nincs is köztünk...


A HABITUS NEM VÁLTOZIK

 

Aki azt gyanítja, rutintalan trió került a Vidi élére, téved: hárman együtt 173-szor voltak válogatottak. Kollégánk, Nagy-Pál Tamás kimutatása szerint öt olyan mérkőzés volt, amelyen mindhárman magukra öltötték a címeres mezt, először 2004. április 28-án, a Brazília elleni barátságos meccsen, amelyen Juhász Roland és Torghelle Sándor a szünetben, Szabics Imre az 59. percben állt be. Érdemes hozzátenni, hogy a 4–1-es brazil győzelmet hozó találkozó egyetlen gólját Torghelle Sándor lőtte.

„Volt ilyen is... – emlékezett mosolyogva a 39. életévében járó másodedző. – A labdarúgói karrierünket már lezártuk, immár azon dolgozunk, hogy edzőként segítsük sikerekhez a klubot. Húsz éve vagyok a felnőttfutballban, amit tapasztaltam, igyekszem kamatoztatni. Aki ismer minket, tudja, baráti a viszonyunk, a közös futballistamúlt is összeköt minket. Szabics Imrével az akkor még a Bundesliga második vonalában szereplő Augsburgban is együtt játszottunk, az az időt tájt már merész terveket szövögető klubbal el is jutottunk az osztályozóig, és bár a Nürnberg elleni meccset elveszítettük, összességében nagyon szép időszak volt. Ezt nyilván jó lenne Fehérváron felülmúlni, az elsődleges célunk az, hogy minél több meccsen győzzünk, a későbbiekben pedig szeretnénk bajnokságot és kupát nyerni. A feladatom egyértelmű: minden tudásommal segíteni Szabics Imre munkáját. Attól még, hogy edző lettem, a stílusom, a habitusom nem változik. Fegyelmezettséget várunk el a csapattól, ha eredményesek akarnak lenni, a játékosoknak határozottan és keményen kell futballozniuk – ahogyan egykoron én tettem.”

 

NB I, 2020–2021, 27. FORDULÓ

HELYSZÍN
ÁPRILIS 3., SZOMBAT
14.45: Paksi FC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)
Paks, Paksi FC Stadion
17.00: ZTE FC–DVTK (Tv: M4 Sport)Zalaegerszeg, ZTE Aréna
19.30: Budapest Honvéd–Újpest FC (Tv: M4 Sport)Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
ÁPRILIS 4., VASÁRNAP
14.30: Kisvárda–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)Kisvárda,Várkerti Stadion
17.00: Budafoki MTE–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport)Budapest, Budafoki MTE Sporttelep
19.15: Puskás Akadémia–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport)Felcsút, Pancho Aréna
Az összes mérkőzés zárt kapus.
Az NB I góllövőlistája itt!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik