nemzetisport.hu 2013.06.05 11:44 Frissítve: 2014.09.16 01:12

ETO: „Védekezésben és támadásban is kiemelkedtünk"

Djordje Kamber, a Győri ETO FC bosnyák-szerb állampolgárságú középpályása nélkülözhetetlenné váló játékával segítette története negyedik bajnoki címéhez a Győri ETO FC-t. A mezőnyben nagy munkabírású, emellett a pontrúgásoknál igen gólerős játékos szerint az ETO egy kis szerencsével, de megérdemelten lett bajnok, hiszen támadásban és védekezésben is kiemelkedett az NB I mezőnyéből.

 

„Voltam már többször dobogós, voltak második és harmadik helyezéseim, de most értem el pályafutásom legnagyobb eredményét. Nagy büszkeség, hogy harminc év után nyerhettünk újra bajnoki címet a városnak, legutóbb abban az évben végzett az élen a Győr, amikor én megszülettem, ezért is jelent nekem ilyen sokat ez a siker" – mondta az ETO Tv-nek a 2012 februárjában Zalaegerszegről Győrbe igazoló középpályás.

„Talán jobban összeálltunk, mint a többi csapat, ezért voltunk jobbak mindenkinél. Rengeteget és nagyon keményen dolgoztunk a szezon első felében, akkor hatékonyabban is ment a játék. Jobbak voltunk az ellenfelekénél védekezésben és támadásban is, majdnem minden meccsünket megnyertük."

A Győri ETO FC a 2012–2013-as kiírásban egyedüli csapatként ért el 19 győzelmet, a második legtöbb sikert az ezüstérmes Videoton jegyezte. A legtöbb gólt is az ETO (57) szerezte az élvonalban, ebben a mutatóban is a székesfehérvári együttes (52) végzett a második helyen. A védelmet és a kapott gólokat tekintve már nem az ETO hozta a legjobb számokat: a Videoton (24), a Haladás (27) és az MTK (30) is kevesebb gólt kapott a Győrnél (33).

„Egy évvel korábban a harmadik helyen végeztünk, de ebben a szezonban a szerencse is mellénk állt, amire minden csapatnak szüksége van. Persze nem csak ezen múlott, minden játékos száz százalékot nyújtott. Tudtuk, hogy megszerezhetjük az aranyat, és meg is csináltuk" – tekintett vissza a szezonra a Nemzeti Sport által adott osztályzatok alapján összeállított álomcsapatba is bekerült Kamber.

„Úgy érzem, hogy a legjobb formámat mutattam a szezonban, külön öröm számomra, hogy játékommal a csapatnak is tudtam segíteni. Remélem, szerencsénk lesz a BL-sorsoláson, ha nem kapunk nagyon nehéz ellenfelet, akkor a harmadik kvalifikációs körbe is lesz esélyünk bejutni."

A harmincéves labdarúgót, aki a 2012–2013-as szezonban 27 zöld-fehér mezben lejátszott tétmérkőzésen 8 alkalommal volt eredményes, 2015. december 31-ig köti szerződés a bajnok Győrhöz.

 

2020.01.27 16:54:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Bacsa Patrik nem hitt a szemének, amikor meglátta, hogy kiállították. Dobos Barna türelmet kér.

2020.01.25 15:01:35

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A Feczesin Róbert helyére szerződtettet új kilences, Bacsa Patrik öt perccel bemutatkozása után piros lapot kapott.

2020.01.25 13:26:40

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Feczkó Tamás csapata védőgólokkal fordított, és fontos győzelemmel kezdte az évet.

2020.01.25 13:19:44

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN, ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A Honvéd zsinórban a hatodik bajnokiján is gólképtelen maradt a fehérváriakkal szemben.