ETO: szélsőként is bevethető, argentin-horvát védőt igazoltak

Vágólapra másolva!
2015.01.26. 14:43
null
Szasa Sztevanovics sportigazgató mellett az új szerzemény, Luis Ibánez (Fotó: eto.hu)
A Győri ETO megegyezett Luis Ibánezzel, így az argentin születésű, ám játékoskarrierje nagyobb részét Horvátországban töltő, már horvát állampolgársággal is rendelkező játékos a következő két évben az ETO-ban futballozik – tudtuk meg a labdarúgó NB I 9. helyén telelő győriek hivatalos honlapjáról hétfőn.

 

A labdarúgó a pálya bal oldalán érzi igazán jól magát, hátvédként és csatárként egyaránt megállja a helyét. A Dinamo Zagrebbel többszörös horvát bajnok, és hét éve rendszeresen játszik a Bajnokok Ligájában, illetve az Európa-ligában, a győriek ellen is pályára lépett 2010 augusztusában – írja a játékosról az eto.hu.

„Amikor megkeresett Szasa Sztevanovics, akkor egyből eszembe jutott, hogy játszottam én már Magyarországon az ETO-parkban, csak éppen ellenfélként – idézi az eto.hu Luis Ibánezt. – Az elmúlt pár napot itt töltöttem, hogy még jobban megismerhessem a körülményeket, és ha szerelést még nem is húztam, de láttam a csapat edzését, amely nagyon tetszett. Úgy éreztem, hogy szükségem van a váltásra, és miután itt a feltételek rendben vannak, a sportigazgatóval gyorsan meg tudtunk egyezni. Nekem is ugyanaz a célom, ami a klubnak, szeretném segíteni az ETO-t, hogy jól szerepeljen a magyar bajnokságban, kijusson a nemzetközi kupába, és ott is eredményes legyen.”

A 27. életévében járó Luis Ibánez 2008-ban, a Boca Juniorsból került a Dinamo Zagrebbe, ahol egy rövid kölcsönidőszakot leszámítva (Racing Club, 2013–14) mostanáig játszott.

„Olyan játékost kerestünk, akinek nemzetközi tapasztalata van, azt hiszem, ez Luis Ibánezre tökéletesen illik. Folyamatosan játszott a Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában. Úgy gondolom, aki a horvát bajnok kezdőcsapatában rendszeresen helyet kapott, az bennünket is segíteni tud céljaink elérése érdekében. Elsősorban balhátvédként számolunk vele, de tudjuk, hogy szélsőként is megállja a helyét” – tette hozzá Szasa Sztevanovics sportigazgató.

A téli átigazolási időszakban Miroslav Stevanovic után Ibánez a második olyan labdarúgó, aki elismert európai élcsapattól érkezik Győrbe (a bosnyák válogatott játékos a spanyol Sevilla mezét cseréli fel a Győri ETO zöld-fehér szerelésére) – összegez a győriek honlapja.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők: Dan Bucsa (román, Universitatea Cluj – Románia, szabadon igazolható), Luis Ibánez (argentin-horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország), Miroslav Stevanovic (bosnyák, szabadon igazolható)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Bénes László, Németh Bence, Szabó Levente
Kiszemeltek: Tadej Apatic (szlovén, szabadon igazolható, próbajáték), Vladica Brdarovszki (macedón, Peliszter – Macedónia, próbajáték), Csizmadia Csaba (Lombard Pápa),Fazakas Géza (Sopron), Mihai Minca (román, CFR Cluj – Románia), Nagy János (Újpest, próbajáték)
Távozók: Valentin Babic (horvát, szabadon igazolható), Dudás Ádám (Haladás), Marián Had (szlovák, Dukla Banská Bystrica – Szlovákia), Leandro Martínez (olasz-argentin, Haladás), Mihai Nicorec (román, szabadon igazolható),Sváb Dániel (szabadon igazolható), Takács Ákos (befejezte pályafutását), Varga Roland (Ferencváros)
Kölcsönbe távozók: Illés Dávid (Lombard Pápa), Pongrácz Viktor (Lombard Pápa)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Milos Kocics (szerb), Stieber András (érdeklődnek iránta: Lombard Pápa), Michal Svec (cseh), Lazar Sztanisics (szerb), Völgyi Dániel (érdeklődnek iránta: Nyíregyháza, PAFC, Vasas)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik