ETO: Miriuta a román éllovassal tárgyal - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2015.05.19. 22:41
A román fanatik.ro kedden exkluzív információként tálalta, hogy a román labdarúgó-bajnokság tabelláját vezető marosvásárhelyi csapat, az ASA vezetősége tárgyal Miriuta Lászlóval.

A fanatik.ro úgy értesült, hogy Claudiu Maior, a marosvásárhelyi csapat elnöke felvette a kapcsolatot Miriuta Lászlóval, és a klubhoz a Dinamo Bucuresti-nél tett rövid kitérő után nemrégiben tanácsadóként visszatérő Daniel Stanciut bízta meg azzal, hogy letárgyalja az edzőjelölttel a megállapodás részleteit.

A román honlap megjegyzi: tavaly ősz végén is Stanciu tárgyalt az akkoriban a CFR-nél dolgozó Miriutával – akkor a Dinamo ajánlatát tolmácsolta neki.

Mint ismert, Miriuta jelenlegi klubja, a Győri ETO nem kapott NB I-es licencet a következő szezonra, így a tréner minden bizonnyal szabaddá válik a nyáron. Megírtuk: Miriuta nemrégiben Romániában járt, de a Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta, családi ügyben utazott, és egyelőre nem beszélt egyetlen ottani klub elöljárójával sem.

Az ASA Targu Mures kispadján február óta Liviu Ciobotariu ül, és hogy nem végez rossz munkát, arról a tabella árulkodik: két fordulóval a román élvonalbeli bajnokság befejezése előtt a marosvásárhelyi legénység – újonc létére – az élen áll, előnye egypontnyi a Steaua előtt.

A fanatik.ro szerint Ciobotariu nem feltétlenül keseredik el, ha lejáró szerződése helyett nem kap újat, mert nem látja felhőtlennek a klub közeljövőjét, ráadásul vannak ajánlatai máshonnan.

Úgy tudjuk, a marosvásárhelyi klub román vezetése már régóta szeretné megnyerni a csapat mellé a város magyar lakosságát is, eddig kevés sikerrel. A korábbi kilencszeres magyar válogatott Miriuta személye azonban erre új esélyt kínálhatna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik