Érdekes és értékes MTK-győzelem az Újpest ellen

Vágólapra másolva!
2012.08.24. 20:56
Címkék
A labdarúgó NB I ötödik fordulójában az MTK az Újpestet fogadta. A két csapat (és jogelődei) 204. bajnoki összecsapása érdekesen kezdődött, és úgy is folytatódott, a győzelmet végül a hazaiak szerezték meg.

A Wolfe felett elszálló labdát a kapuba fejelő Kabát révén még az Újpest vezetett… (Fotók: Németh Ferenc)
A Wolfe felett elszálló labdát a kapuba fejelő Kabát révén még az Újpest vezetett… (Fotók: Németh Ferenc)
A Wolfe felett elszálló labdát a kapuba fejelő Kabát révén még az Újpest vezetett… (Fotók: Németh Ferenc)

A két klub jelenlegi nem éppen fényes, hőskort idéző helyzete ide vagy oda, aki csak egy kicsit be lett oltva futballal, kíváncsian várta az MTK és az Újpest összecsapását. A hazaiak óvatos felállásban léptek pályára, 4–5–1-es hadrendben, a kezdőben Kanta Józseffel és Lázok Jánossal, a vendégeknél pedig kezdett hasonlítani a csapat arra, amelyet Jos Daerden alighanem megálmodott a rajt előtt.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Garami József szerint megérdemelten nyert a hazai együttes.

„Az elmúlt hetekben is volt helyzete a támadóinknak, de akkor a középpályások és a védők találtak be – mondta Garami József, az MTK szakmai igazgatója a mérkőzést közvetítő Sport Televíziónak. – Örülök, hogy a gyerekek felvették a ritmust, hajtottak, és úgy érzem, megérdemelt győzelmet arattak. Nehéz dolog hátrányból megfordítani egy mérkőzést, de a fiúk ma nagyon akarták a győzelmet, és egy góllal mindenképpen jobbak voltunk."

A vendégek vezetőedzője Jos Daerden kommunikálni fogja csalódottságát játékosai felé.

„Az első félidőben jó meccset láthatott a közönség, mindkét együttes jól futballozott. A szünetben azt mondtam a fiúknak, hogy olyan, mint ha minifutballt játszanának – nyilatkozta Jos Daerden, az Újpest vezetőedzője. – Az volt a különbség a két csapat között, hogy az MTK gólra törően játszott, míg mi mindig több passzt vállaltunk a kelleténél. Ismét nem sikerült megtartanunk a megszerzett előnyt. Csalódott vagyok, amit tudatni fogok a játékosokkal is."

Nem szeretnénk kinevettetni magunkat a jelenlegi játékosok régiekkel való összehasonlításával, de a körülményeken is el kellene gondolkodni ott, ahol 11 percet késik a mérkőzés, mert a lyukas hálót előbb celluxszal, majd az orvosi táskából elcsent leukoplaszttal kell „meghegeszteni" – a játékosoknak és a partjelzőknek...

Az előzményekhez képest nem is volt rossz az első félóra, magyar mércével kifejezetten volt lüktetése a mérkőzésnek – még ha a hálószaggatásra csak a kezdő sípszó előtt került sor –, egy-egy komolyabb helyzetet is láthattunk a két oldalon, Kabát Péter, majd Hidvégi Sándor lövésénél.

Az MTK-é volt az első játékrész hajrája, de Csiki Norbert próbálkozásait rendre védte Balajcza Szabolcs. A szünetben szigetelőszalaggal is gyógyították a hálót a partjelzők, előrelátóan: nem sokkal a fordulás Balogh Balázs beadását az elalvó MTK-sok mellett Kabát Péter közelről az immáron megfelelő szakítószilárdsággal bíró hálóba fejelte. 0–1

Tíz perc múlva egyenlített az MTK, pedig Alessandro Iandoli talált a kapuba, csak éppen igen rossz helyen landolt Iandoli felszabadítása. 1–1

A védő Könyves Norbert elől mentett volna, csak éppen nem oda, ahová célszerű, az Újpest ennek ellenére sem panaszkodhat a szerencsére, mert a 69. percben Rafa Wolfe közeli fejesét a gólvonal mögül kapta ki Balajcza, de a játékvezető, Becséri Dániel nem ítélt gólt.

Négy minutum múlva viszont nem volt menekvés, igazi hálószaggatást láthattunk: Csiki Norbert két jó csel után 18-ról a jobb alsóba bombázott. 2–1

Ezzel viszont véget ért a mérkőzés érdemi része: továbbra is veretlen a bajnokságban az MTK, a Ferencváros legyőzése után kikapott az Újpest.

…a végén azonban az MTK örülhetett
…a végén azonban az MTK örülhetett
SZÉLESI ZOLTÁN: "ILYEN MÁSODIK FÉLIDŐT NEM LEHET PRODUKÁLNI"
GARAMI JÓZSEF: "TELJESEN MEGÉRDEMELTEN NYERTÜNK"
MTK–ÚJPEST FC 2–1 (ÖSSZEFOGLALÓ)

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 5 3 2 8–3 +5 11
2. Budapest Honvéd 4 3 1 7–4 +3 10
3. DVSC-Teva 4 3 1 9–5 +4 9
4. Haladás 4 2 2 8–3 +5 8
5. Diósgyőri VTK 4 2 1 1 4–3 +1 7
5. Videoton FC 4 2 1 1 4–3 +1 7
7. Győri ETO 4 2 1 1 7–8 –1 7
8. Kaposvári Rákóczi 4 2 2 5–6 –1 6
9. Ferencváros 4 1 2 1 6–4 +2 5
10. Pécsi MFC 4 1 2 1 5–5 0 5
11. Újpest FC 5 1 1 3 6–8 –2 4
12. Egri FC 5 1 1 3 5–8 –3 4
13. MVM Paks 5 3 2 7–9 –2 3
14. Kecskeméti TE 4 2 2 4–6 –2 2
15. Lombard Pápa FC 4 2 2 2–7 –5 2
16. Siófok 4 1 3 3–8 –5 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik