Emberhátrányban szerzett góllal nyert a Paks

Vágólapra másolva!
2011.11.19. 18:03
null
Nem tudta kihasználni az emberelőnyt a KTE (Fotó: Grnák László)
Címkék
A labdarúgó NB I 16. fordulójában a hatodik helyen álló Kecskemét, a nyolcadik Paksot fogadta. A gól nélküli első félidő után, az 51. percben a vendégek részéről Vayer Gábor a kiállítás sorsára jutott. A létszámhátrány ellenére Éger László büntetőből a vendégeknek szerzett vezetést a 77. percben, öt perccel később pedig a létszám kiegyenlítődött, miután Mohl Dávid is piros lapot kapott. A három pontot megérdemelten szerezték meg a vendégek.

 

A mérkőzés kezdetén a hazaiak irányították a játékot, s zömében ők birtokolták a labdát is, ám helyzetbe sokáig nem tudtak kerülni. A vendégek inkább visszahúzódtak a saját térfelükre, viszont kontráik életveszélyesek voltak.

Előbb Böde, majd Vayer lövését kellett védenie Németh kapusnak, míg a hazaiak először a 35. percben lőttek kapura Bori révén, de azt meg Csernyánszki hárította. A 41. percben aztán a félidő legnagyobb helyzetét Vayer hagyta ki, miután 7 méteres fejesét Németh kapus védte óriási bravúrral. A szünet előtt a túloldalon Böde szerezhetett volna gólt, miután egyedül vezethette a kapura a labdát, de a végén elfogyott az ereje, s gyenge lövését Németh fogta.

A második félidő elején aztán komoly fordulat történt a meccsen, miután Vayer megkapta második sárga lapját, így létszámban megfogyatkoztak a vendégek. Azonban ez nem látszódott a játék képén. Sőt, a 76. percben Gyagya buktatta a 16-oson belül Bödét, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, s ezt Éger értékesítette (0–1).

Öt perccel később aztán a játékvezető Mohlt is kiállította, így már ismét egyenlő létszámban voltak a csapatok, s ezután a hazaiaknak már nem tudtak egyenlíteni. A vendégek teljesen megérdemelten szerezték meg a három pontot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik