Elveszett ereklye nyomában: megkerült az MK-serleg

Vágólapra másolva!
2009.08.19. 15:45
Címkék
Mint arról korábban beszámoltunk, rendkívüli elnökségi ülést tartott a mai nap folyamán a Magyar Labdarúgó-szövetség, amelyen döntés született Egervári Sándor kinevezéséről az U20-as és U21-es válogatott élére. De nemcsak emiatt marad emlékezetes a sajtótájékoztató: Kisteleki István, a szövetség elnöke nem mindennapi bejelentéssel kezdte az összejövetelt: bemutatta a Magyar Kupa 1973-ban ellopott, s az általa most visszavásárolt eredeti serlegét.
Kisteleki István (balra) és a megkerült MK-serleg (Fotó: Mirkó István)
Kisteleki István (balra) és a megkerült MK-serleg (Fotó: Mirkó István)

Kisteleki elmondta, egy volt Nemzeti Sport-munkatárs bukkant rá a 100 éves kupasorozat 1973-ban ellopott serlegére egy internetes aukció keretében. A licit sem volt egyszerű, ugyanis folyamatosan figyelni kellett a lejárati időket, hogy az utolsó pillanatban meg tudják tenni a győztes ajánlatot.

A kupa egyébként Horvátországból került vissza a szövetséghez, és maga az átvétel is maffiatörténetekbe illő volt: egy parkolóban történt meg a kupa és a pénz cseréje.

Kisteleki a konkrét összeget nem árulta el, de elmondása szerint eszmei értékénél jóval olcsóbban tudták megszerezni a trófeát.

Az ülésen téma volt az is, hogy Kisteleki Istvánt a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének Polgári Tagozatával tüntették ki.

„Úgy éreztem, ilyen alkalomból nekem is illik adni valamit. Néhány héttel ezelőtt az egyik aukciós portálon felbukkant a Magyar Kupa eredeti, a Ferencvárostól 1973-ban ellopott trófeája. Ezt én visszavásároltam, hiszen a serleg a magyar labdarúgást illeti. Ezentúl ismét ez lesz a vándordíj, az eredetit vehetik majd át a kupagyőztesek. " –  mondta az elnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik