Elismerték Mészáros és Polekszics meghallgatását, visszautasítják a vádakat

Vágólapra másolva!
2010.05.22. 08:48
null
Mészárost meghallgatta az UEFA (Fotó: Mirkó István, archív)
A DVSC labdarúgócsapata a klub hivatalos honlapján közleményben reagált a Nemzeti Sport Online-on tegnap délután megjelent cikkre, melyben megírtuk, hogy a belga Nieuwsblad című lap állítása szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a fogadási botránnyal összefüggésben – további hat futballistával együtt – gyanúsítottként hallgatta meg a DVSC két játékosát, Vukasin Polekszicset és Mészáros Norbertet. A klub elismerte a szóban forgó két labdarúgó meghallgatását, ugyanakkor kategorikusan cáfolta, hogy a játékosok gyanúsítottak lennének, és visszautasította a belga újság vádaskodását.

A dvsc.hu-n megjelent közlemény szerint a belga Nieuwsblad internetes oldalán megjelent állítások jelentős része teljes egészében valótlan és megalapozatlan, s alkalmas a DVSC, valamint labdarúgói hírnevének megsértésére is.

„Három játékost már igazából gyanúsítanak, közöttük a montenegrói kapust, Polekszicset és a magyar védőt, Mészárost. Az összes gyanúsított futballistának ugyanaz a menedzsere, ami nem lehet véletlen, mert ez az ügynök az UEFA-nál is rajta van a gyanúsítottak listáján. Ő Filipovics Vladan, aki egyébként az Anderlechtnél játszó Juhász Roland képviselője is" – olvasható a lap internetes kiadásában megjelent cikk egyik legfontosabb állítása, amire reagáltak a debreceniek.

A DVSC elismerte, hogy a két megnevezett labdarúgót meghallgatták (a klub vezetői korábban is elismerték, hogy nyolc játékost meghallgatott az UEFA, neveket azonban eddig nem hoztak nyilvánosságra), azonban minden más vádat visszautasított.

A DVSC KÖZLEMÉNYE
 

„A DVSC vezetősége határozottan cáfolja és visszautasítja az idézett fenti állításokat. A korábban már közöltek szerint megfelel a valóságnak, hogy az UEFA képviseletében eljáró személyek több DVSC-játékost – közöttük Vukasin Polekszicset és Mészáros Norbertet is – személyesen meghallgattak a fogadási ügyekkel kapcsolatosan. Valótlan azonban az az állítás, hogy három játékost – közöttük az említett két labdarúgót – már gyanúsítanának. A meghallgatás során egyetlenegy játékost sem gyanúsítottak semmivel, velük semmilyen gyanúsítást, alapos gyanút nem közöltek, semmilyen őket érintő – jogellenes cselekményt megvalósító – konkrét elkövetési magatartásra nem utaltak. A feltett kérdések nagy része arra irányult, hogy a játékosok tudnak-e, hallottak-e bármilyen, a BL-mérkőzésekkel kapcsolatos, esetlegesen bundagyanús körülményekről.

 

Valamennyi meghallgatott labdarúgó elmondta: sem a BL-ben megrendezett, sem más mérkőzések kapcsán nem követtek el semmilyen jogellenes cselekményt, a találkozók eredményét jogsértően semmilyen módon nem befolyásolták, ilyenre kísérletet sem tettek, és arról sem tudnak, hogy bármely játékostársuk ilyet tett volna.

 

Szintén megalapozatlan azon – a Filipovics Vladan közvetítő szerepére utaló – közlés, amely szerint a Debrecennek voltak olyan meccsei, amelyeket egyes bűnözők megvettek. A DVSC vezetősége visszautasítja ezen állítást is, és rögzíti, hogy egyetlenegy olyan, a DVSC csapata által lejátszott mérkőzésről sem tud, amelyet bűnözők megvettek volna. Erre vonatkozó bizonyíték sem merült fel, sem az UEFA, sem más részéről, ám a fentebb részletezettek szerint ilyennel nem is gyanúsítják a DVSC egyetlen játékosát, de a klubot sem.

 

Sportszervezetünk soha nem vitatta a fogadási botránnyal kapcsolatos ügy komolyságát, az azzal kapcsolatos vizsgálatokat mindenben támogatja, hiszen egyértelmű érdeke, hogy a labdarúgás és a klub hírneve ne sérüljön, az esetlegesen elkövetett szabályszegéseket az illetékesek felderítsék és velük szemben a legszigorúbb jogkövetkezményeket alkalmazzák.

 

A DVSC vezetői a mérkőzések befolyásolására irányuló minden jogellenes cselekményt a leghatározottabban elítélnek.

 

Erre tekintettel a korábban megjelent, illetve az elkövetkezőkben megjelentetni kívánt ilyen állításokkal, híresztelésekkel szemben klubunk a jövőben fel fog lépni, és a szokásos jogkövetkezmények alkalmazásán túlmenően az ezekkel okozott jelentős kár megtérítését is igényelni fogja, származzon az akár külföldi, akár hazai médiumtól.”

 

DVSC Futball Szervező Zrt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik