„Egy-két labdarúgó viselkedése nem volt méltó a Honvéd mezéhez”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.06. 12:32
null
A Honvéd vezetőedzője, Supka Attila (balra) a játékosainak is elmondta, szégyelli magát (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I 29. fordulóját követően a legnagyobb érdeklődésre számot tartó mérkőzések (így a Videoton–FTC és a DVTK–Mezőkövesd meccs) mestermérlegével már jelentkeztünk, most lássuk a további edzői értékeléseket Balmazújvárostól Szombathelyig.

 

BALMAZÚJVÁROS–ÚJPEST 1–1

HORVÁTH FERENC, a Balmazújváros vezetőedzője: – Jó első félidőt produkált a csapat, meg is nyerhettük volna a találkozót, talán még egy nullára is, ám hiába kértem a hátul játszókat, hogy tolják feljebb a védekezést, sajnos ösztönösen egyre csak hátráltak. Nem csodálkoznék, ha középső védőink hátát feltörte volna a háló. Benne volt a pakliban, hogy előbb-utóbb egyenlít az Újpest. Senki se keressen furcsaságokat az összeállítás kapcsán, az érvényben lévő szabályok miatt alakult így a kezdő.

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Az eredménnyel elégedett vagyok, a játékkal nem. A hozzáállással volt a legnagyobb baj, azt hitték a játékosok, hogy egyénileg is meg tudják oldani a helyzeteket. Hiába mondtuk már el számtalanszor, hogy ez csapatjáték. A célunk az, hogy ott legyünk az első háromban, és megnyerjük a Magyar Kupát. Ez a meccs arra is jó volt, hogy kellően felkészüljünk a szerdai, újabb összecsapásra, amelyen természetesen tökéletesen elégedett lennék az egy egyes eredménnyel.

BP. HONVÉD–DEBRECEN 1–3

SUPKA ATTILA, a Honvéd vezetőedzője: –Egy jelentős célért küzdő csapatnak sokkal higgadtabbnak és koncentráltabbnak kell lennie. Az öltözőben azt mondtam a srácoknak, szégyellem magam. Felkészültünk a Debrecenből, tudtuk, mi történik, ha Takács Tamás és Haris Tabakovic egyszerre lép pályára, ám arra nem készültünk, hogy ilyen buta gólokat kapunk. Az elemző kollégával gyorsan megnéztük a videofelvételeket, tizenhárom ziccerünk volt, továbbá három százszázalékos helyzetünk. Ez arról árulkodik, hogy nem voltunk elég koncentráltak. A kapussal szemben állva sem tudtunk gólt lőni. Kevés játékosunk van, ráadásul egy-két labdarúgó viselkedése nem volt méltó a Honvéd mezéhez.

HERCZEG ANDRÁS, a Debrecen vezetőedzője: – Jókor rúgtuk a gólokat, és szép támadásokat is vezettünk. Ezt követően nagy nyomás alá kerültünk, fontos lett volna, hogy a szünet előtt ne kapjunk gólt, sajnos a Honvéd betalált. A fordulás után is volt néhány veszélyes támadásunk, szerencsére az egyiket góllal fejeztük be. Akadtak problémáink, sok hiányzónk volt, s ezúttal is sérülések miatt kellett cserélnem. Sós Bence rosszul érezte magát, a szünetben kezelték, akkor még abban maradtunk, megpróbálja. Pedig nagyszerűen játszott. Haris Tabakovic fontos gólokat szerzett, nagyon elégedett vagyok vele, akárcsak a többiekkel. Örömteli, hogy Kusnyír Erik személyében újabb saját nevelésű játékosunk mutatkozott be az NB I-ben. Nagy szívvel futballoztunk.

VASAS–PAKS 0–1

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Megint olyan meccs, amely után üres a kezünk, miközben nagy energiát fektettünk az összecsapásba. Úgy láttam, hogy a Paks megelégedett volna a döntetlennel is, de aztán betalált. A játékosaim mindent megtettek, helyzeteink is voltak, ám nem használtuk ki őket. Nem futballozott le bennünket a Paks, a magunk szűkös eszközeivel megpróbáltuk felvenni vele a harcot.

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Idegenben a Vasas ellen nyerni mindig bravúr. Ez ezúttal sikerült nekünk, szerintem teljesen megérdemelten. Igaz, mindkét csapat játékában sok hiba volt, emiatt a saját együttesem tekintetében van hiányérzetem. Ezt a mérkőzést egy-két meccslabda kihasználásával hamarabb is lezárhattuk volna, és a végén még nekünk volt szükségünk egy bravúrra a győzelem megtartásához.

HALADÁS–PUSKÁS AKADÉMIA 3–2

MICHAL HIPP, a Haladás vezetőedzője: – Nagy győzelmet arattunk, hiszen a Puskás Akadémia remek sorozat után érkezett hozzánk. A tizenegyes megfogott bennünket, de utána feljavultunk, és kellő összpontosítással valamint alázattal futballoztunk. A kispadról nehéz hozzászólni a büntetőt eredményező játékhelyzethez. Schimmer Szabolcs az öltözőben azt mondta nekem, hogy nem érte el ellenfele lábát. Erős ellenfelet győztünk le, azonban van még négy forduló a bajnokságból, hatalmas a küzdelem. Bízom benne, hogy nekünk nem kell az utolsó napig izgulnunk.

PINTÉR ATTILA, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – Jól kezdtük a mérkőzést, megszereztük a vezetést, ám nem úgy folytattuk, ahogy kellett volna. Érthetetlen, hogy milyen gyermeteg hibákat követtünk el a Haladás első két góljánál. Egy nullás vezetésünknél volt két olyan labdaszerzésünk is, amelyből megszerezhettük volna a második gólunkat, csakhogy egyszer sem jártunk sikerrel. Úgy nem is lehet, hogy tíz labdából nyolcat hátrafelé játszunk meg. Vissza kell találnunk arra az útra, amely korábban jellemzett bennünket, azaz merni kell játszani.

TOVÁBBI MESTERMÉRLEGEK

VIDEOTON–FERENCVÁROS 0–0 – Thomas Doll: Nagyon erős Ferencvárost láttunk

DVTK–MEZŐKÖVESD 0–1 – Mezőkövesden bánják, hogy nem kaptak gólt a Diósgyőrtől

NB I, 2017–2018, 29. FORDULÓ
MÁJUS 5., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Budapest Honvéd–Debreceni VSC 1–3 Budapest,Bozsik József Stadion
Kassai Viktor
Vasas FC–Paksi FC 0–1
Budapest,Szusza Ferenc StadionVad II István
Balmazújváros–Újpest FC 1–1
Balmazújváros, Városi Stadion
Solymosi Péter
Diósgyőri VTK–Mezőkövesd 0–1
Miskolc, Diósgyőr, DVTK StadionErdős József
Haladás–Puskás Akadémia 3–2
Szombathely,Haladás Stadion
Andó-Szabó Sándor
Videoton FC–Ferencváros 0–0
Felcsút,Pancho ArénaBognár Tamás
TABELLA •TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK

 

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 29 17 9 3 60–26 +34 60
2. Videoton FC 29 17 8 4 56–26 +30 59
3. Paksi FC 29 11 9 9 42–43 –1 42
4. Újpest FC 29 10 12 7 37–35 +2 42
5. Debreceni VSC 29 11 7 11 49–39 +10 40
6. Budapest Honvéd 29 11 7 11 44–48 –4 40
7. Puskás Akadémia FC 29 9 9 11 37–43 –6 36
8. Szombathelyi Haladás 29 10 4 15 33–45 –12 34
9. Mezőkövesd Zsóry FC 29 7 10 12 32–49 –17 31
10. Diósgyőri VTK 29 8 6 15 40–46 –6 30
11. Vasas FC 29 8 6 15 35–54 –19 30
12. Balmazújváros 29 6 11 12 31–42 –11 29
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik