Eger: szóban megállapodtak Tímár Krisztiánnal

Vágólapra másolva!
2013.01.19. 09:28
Szóban megállapodott Tímár Krisztián és az Egri FC vezetősége, a 33 esztendős hátvéd napokon belül aláírja szerződését, s 2007 januárját követően ismét Magyarországon futballozik.

A tavaly a vietnami Da Nanggal bajnoki címet szerző négyszeres válogatott a magyar élvonalban – még a Ferencváros labdarúgójaként – legutóbb hat és fél évvel ezelőtt lépett pályára, a zöld-fehérek kizárását követően fél szezont az NB II-ben is futballozott, majd az angol Plymouthhoz szerződött.

A délkelet-ázsiai országból szeptemberben tért haza, s bár felvetődött, hogy a következő szezont is a Da Nangnál tölti, közvetve a belpolitikai helyzet is hatással volt a sorsára.

„A vietnami rendőrség különböző bűncselekmények miatt rengeteg gazdasági vezetőt bebörtönzött, ez súlyos válságot idézett elő, ráadásul a recesszió a futballra, illetve a bajnokság szponzorálására is kihatott – mondta Tímár Krisztián. – A bizonytalanság miatt a szövetség márciusra halasztotta a szezon kezdetét, a nehezebb feltételek mellett tizennégy klub helyett csak nyolc vállalta volna az indulást, közben heves vita alakult ki, hogy futballozzanak-e külföldiek Vietnamban vagy sem. Szóval nagy a káosz, és ennek nem akartam kitenni a családomat. Több ajánlat közül az egriekét fogadtam el, s ha a jövő héten aláírom a szerződést, már a kerettel készülök. Tudom, hogy a csapat kieső helyen áll a bajnokságban, de csak nyolc pont a lemaradása a Pécs mögött. Higgye el, nem mindegy, hogy az Eger a tavasszal végre hazai pályán játszhatja-e a mérkőzéseit."

A gyenge őszi teljesítmény következtében a klub kisebb keretátalakításon megy keresztül, a vezetők eddig hat külföldi labdarúgót küldtek el.

A cseh Josef Hamouz, a kanadai Igor Pisanjuk, az osztrák Michael Stanislaw, a kameruni Joël Tchami, a montenegrói Goran Vujovics és a jamaicai Wolry Wolfe távozott, s Tímár Krisztián lehet a sereghajtó első téli igazolása.

Braniszlav Vukomanovics pedig második, aki ugyancsak hátvéd, ráadásul Simon Antal személyesen ismeri is a szerb légióst. A legutóbb a Radnicski Nisben futballozó védő 2011 tavaszán mind a tizennégy bajnokin pályára lépett a Szolnoki MÁV labdarúgójaként, most pedig csatlakozott a kerethez, amelynek tagjai közül Németh Norbert sarokcsontgyulladás, míg Preklet Csaba combizomhúzódás miatt nem edzett a napokban.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ EGRI FC-NÉL
Érkezők: Debreceni Dávid (Felsőtárkány SC – kölcsönből vissza?), Szavo Rakovics (DVTK, ?),

Tímár Krisztián (szabadon igazolható, legutóbb Da Nang – Vietnam)

Távozik/távozhat: Josef Hamouz (cseh, ?), Igor Pisanjuk (ukrán-kanadai, ?), Joël Tchami (kameruni, ?), Goran Vujovics (montenegrói, ?), Michael Stanislaw (osztrák, ?) Wolry Wolfe (jamaicai, ?)
Kiszemeltek: Braniszlav Vukomanovics (szerb, Radnicski Nis – Szerbia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik