Edzőkeresőben a Loki: Bölöni túl drága, Várhidi túl sok rosszat mondott

Vágólapra másolva!
2010.12.27. 13:53
null
Ki vezényel edzést a Loki-játékosoknak? A klub vezetői még keresik Herczeg utódját (Fotó: Korponai Tamás)
Herczeg András utódját keresi a magyar bajnoki címvédő DVSC-TEVA labdarúgócsapata: Szima Gábor, a debreceniek elnöke a klub hivatalos honlapjának, a dvsc.hu-nak elmondta, a kutatás folytatódik, és akár külföldről is jöhet edző.

Van, aki drága, van, aki túl sokszor mondott negatívumokat, van, aki nehezen lenne kivásárolható a szerződéséből: Szima Gábor a DVSC honlapján sorra vette az eddig felmerült edzőjelölteket.

„Keressük a megfelelő szakembert a DVSC-TEVA szakmai stábjának élére. Természetesen számít a szakmai múlt. Számít a magyar nyelv ismerete, de nem kizáró ok, ha valaki nem tud magyarul, mivel az is elképzelhető, hogy olyan külföldi edző kerül a klubhoz, aki nem beszéli a nyelvünket. Fontos a benyomás a személyes és a telefonon történő beszélgetések során. Számít, hogy az eddigi csapatai milyen stílusban futballoztak, hogyan viselkedik a kispadon a kamerák előtt, hogyan nyilatkozik a médiának, és milyen információkat gyűjtünk vele kapcsolatban a korábbi munkahelyéről" – mondta Szima a kritériumokról.

A klubvezető elmondta: felvetődött a médiában Bölöni László neve, de a neves erdélyi tréner  alkalmazását a költségvetés nem teszi lehetővé. Az itthon dolgozó, Szima által alkalmasnak tartott szakemberek – Sisa Tibor, Aczél Zoltán és Prukner László – közül az élő szerződéssel rendelkezőket nehéz lenne kivásárolni:

„Várhidi Péter mint szakkommentátor annyi negatívumot elmondott már a csapatunkról, sajnos sokszor indokolatlanul, hogy úgy gondolom, a közönség nem fogadná tárt karokkal. Természetesen ne gondolja senki, hogy Debrecenben a jogos kritikát nem fogadják el. A másik három szakembert alkalmasnak tartom arra, hogy leüljön a Loki kispadjára, ám mindháromnak csapata van. Kicsi az esélye, hogy bármelyikük is a DVSC edzője legyen, de nem tartom teljesen kizártnak" – mondta.

Szima Gábor jelezte: Herczeg András stábjából Bücs Zsolttól is elköszönnek, Mező József pedig valószínűleg az utánpótláscsapatoknál folytatja kapusedzőként.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik