S. T. J. 2020.08.03 23:22 Frissítve: 2020.08.03 23:26

Dzsudzsák a ZTE-ben folytatja?; Varga Roland: Résen kell lennünk!

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

 

Varga Roland, a Ferencváros szélsője ezekben a napokban a zöld-fehérekkel az ausztriai Bad Radkersburgban edzőtáborozik. A válogatott futballista lapunknak elmondta, vasárnap és hétfőn is két tréningjük volt, és semmi jelét sem érezte, hogy már a frissítés szakaszába értek volna. Ausztriában ugyanakkor remek körülmények között edzhetnek, a szálloda mellett van az edzőpálya, csak átsétálnak, nagyjából húsz méter lehet a távolság. A támadó beszélt arról is, hogy a bokája teljesen rendben van, néha még apró fájdalmat érez, de ez a munkában nem akadályozza.

Alig több mint egy hónappal ezelőtt még azt tartotta a legvalószínűbbnek, hogy Lengyel- vagy Törökországba szerződik, végül azonban a francia élvonalba írt alá Raksányi Krisztina. Azonban a válogatott csapatkapitány ügynöke másfél hete jelezte, lenne lehetősége a Tarbes-hoz igazolni, mert későn érkezik a WNBA-ből Jazmine Jones, és Raksányi helyettesíthetné. A francia klub ismert a magyar szurkolók előtt is, hiszen korábban itt légióskodott Balogh Judit és Németh Dóra is; utóbbi ott volt Raksányi fogadásán.

Jó néhány tehetséges magyar tinédzser szerződött az elmúlt években nyugati futballklubokhoz, de azóta sokan közülük haza is tértek. A kérdés adva van: vajon miért érkeznek vissza sorban, és egyáltalán: akkora gond-e, hogy hazajönnek? Erről beszélt Junior mellékletünkben Esterházy Mátyás, az EM Sports Consulting ügynökség tulajdonosa. Szoboszlai Dominik ügynöke szerint teljesen egyénfüggő, miként alakul egy-egy labdarúgó karrierje, nincs recept, megoldás bizonyos problémákra. Akik hazajönnek, azokból nyilván hiányzik valami a tartós külföldi karrierhez, de itthon legalább megkapják a szükséges játékperceket.

2020.09.21 17:05:20

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Megnéztük, mire mentek az NB I-ben az elmúlt két évtized meghatározó válogatott játékosai.

2020.09.20 14:26:41

Labdarúgó NB I H. D.

Nikolics Nemanja duplázott, Márton Gábor csapata könnyedén továbbjutott a legjobb 64 közé.

2020.09.18 19:58:19

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

Menedzsere, Varga Sándor szerint sem könnyű eset, de már 25 éve az egyik legjobb barátja.

2020.09.20 12:07:19

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A Tiszaújváros vezetést szerzett odahaza a kispestiek ellen, de a címvédő meg sem állt aztán hét gólig.