VAJDA GYÖRGY 2019.11.08 10:28 Frissítve: 2019.11.08 10:47

DVTK: újabb elismerést kapott a diósgyőri stadion

Újabb elismerést kapott a DVTK modern labdarúgó-stadionja. Az év elején egy szakmai zsűri szavazatai alapján a borsodi aréna kapta az év stadionja címet, az építmény huszonhat 2018-ban átadott sportlétesítményt előzött meg. A hét elején újabb rangos esemény résztvevője lehetett Kölnben Tóth Dénes, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetője, valamint Pottyondy Péter vezető tervező.

A DVTK új stadionja újabb elismerést érdemelt ki (Fotó: Meder István)


A két szakember az IAKS sport- és szabadidős létesítmények nemzetközi szervezetének fesztiválján képviselte a magyar, s diósgyőri színeket, a szervezet zsűrije ezüstplakettel díjazta a DVTK létesítményét. Tóth Dénes elmondta, hatalmas elismerésben részesültek, s ez köszönhető a stadion megálmodóinak, tervezőinek, a kivitelezőknek, tulajdonképpen a magyar építőiparnak.

„Büszkék lehetünk a létesítményünkre, s azok is vagyunk – mondta az ügyvezető. – A megtisztelő díjat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság és az eseményt szervező Nemzetközi Sport- és Szabadidős Létesítmények Szervezetének képviselői adták át ünnepélyes keretek között Pottyondy Péter tervezőnek és nekem.”

A diósgyőri futballarénát 2018 májusában adták át, kiemelt jelentőségű beruházásként épült fel, az építési költsége 13 milliárd forint volt. Befogadóképessége 14 655, s ezek mind ülőhelyek. A szurkolói részen kívül kialakítottak 18 skyboxot, a VIP-férőhelyek száma 478. A labdarúgópálya alá van csövezve, automata locsolóberendezéssel van ellátva, és alulról fűthető.

Az IAKS versenyében több kategóriában díjazták a sportlétesítményeket, a DVTK arénája többek között a szlovén Planica Nordic Center, a Brnóban épült Riviera Water Park, továbbá a Vancouverben található UBC Aquatic Centre mögött futott be.

Aqua Arena, Brno
Planica Nordic Center, Szlovénia
window.___gcfg = {lang: 'hu'}; (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();
2019.11.12 22:20:25

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Novellahőse, a kilenc ujjal védő Zsák Károly kapus összeomlásának színhelyén nézte velünk a Honvéd–DVTK-t.

2019.11.10 13:01:41

Labdarúgó NB I BERECZKY ATTILA (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Csak egy gólig jutott a borzalmasan gyengén védekező Loki a helyzeteivel remekül sáfárkodó FTC ellen.

2019.11.10 12:39:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR, DÖMÖTÖR CSABA (fotók)

Élete második legjobb döntésének tartja, hogy rábólintott a Mezőkövesd megkeresésére.