VAJDA GYÖRGY 2019.11.08 10:28 Frissítve: 2019.11.08 10:47

DVTK: újabb elismerést kapott a diósgyőri stadion

Újabb elismerést kapott a DVTK modern labdarúgó-stadionja. Az év elején egy szakmai zsűri szavazatai alapján a borsodi aréna kapta az év stadionja címet, az építmény huszonhat 2018-ban átadott sportlétesítményt előzött meg. A hét elején újabb rangos esemény résztvevője lehetett Kölnben Tóth Dénes, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetője, valamint Pottyondy Péter vezető tervező.

A DVTK új stadionja újabb elismerést érdemelt ki (Fotó: Meder István)


A két szakember az IAKS sport- és szabadidős létesítmények nemzetközi szervezetének fesztiválján képviselte a magyar, s diósgyőri színeket, a szervezet zsűrije ezüstplakettel díjazta a DVTK létesítményét. Tóth Dénes elmondta, hatalmas elismerésben részesültek, s ez köszönhető a stadion megálmodóinak, tervezőinek, a kivitelezőknek, tulajdonképpen a magyar építőiparnak.

„Büszkék lehetünk a létesítményünkre, s azok is vagyunk – mondta az ügyvezető. – A megtisztelő díjat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság és az eseményt szervező Nemzetközi Sport- és Szabadidős Létesítmények Szervezetének képviselői adták át ünnepélyes keretek között Pottyondy Péter tervezőnek és nekem.”

A diósgyőri futballarénát 2018 májusában adták át, kiemelt jelentőségű beruházásként épült fel, az építési költsége 13 milliárd forint volt. Befogadóképessége 14 655, s ezek mind ülőhelyek. A szurkolói részen kívül kialakítottak 18 skyboxot, a VIP-férőhelyek száma 478. A labdarúgópálya alá van csövezve, automata locsolóberendezéssel van ellátva, és alulról fűthető.

Az IAKS versenyében több kategóriában díjazták a sportlétesítményeket, a DVTK arénája többek között a szlovén Planica Nordic Center, a Brnóban épült Riviera Water Park, továbbá a Vancouverben található UBC Aquatic Centre mögött futott be.

Aqua Arena, Brno
Planica Nordic Center, Szlovénia
2020.05.26 20:07:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Félnivalónk nekünk van, hogy a nívó megint alulmúlja a várakozást.

2020.05.26 18:15:21

Labdarúgó NB I R. GY.

Az MTK gólt sem kapott a Magyar Kupában, mégsem jutott döntőbe, mert a Honvéd-játékosok jobban céloztak a tizenegyespárbajban.

2020.05.26 17:26:10

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Kétszer is döntetlent játszott egymással a Mol Fehérvár és a Kövesd, az idegenbeli gólok döntöttek.

2020.05.26 09:19:09

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„Nem tehetünk úgy, mintha nem fenyegetne bennünket a kiesés.”