DVTK: U19-es Eb-győztes spanyol középpályás érkezett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.18. 16:29
null
Nono U19-es Eb-győztes, 39-szer játszott a spanyol élvonalban (Fotó: dvtk.eu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette José Antonio Delgado Villart, művésznevén Nonót. A 23 esztendős középpályás 2012-ben U19-es Európa-bajnokságot nyert a spanyol válogatottal, míg a La Ligában 39-szer lépett pályára a Betis játékosaként.

Nono az az Atletico Madridban kezdte pályafutását, majd 15 évesen a Real Betishez igazolt. Az andalúziai csapatban 2012. május 5-én bemutatkozott a spanyol első osztályban, a Sporting Gijón ellen 74 percet töltött a pályán. A 2012–2013-as szezonban tizenöt alkalommal lépett pályára az első osztályban, csapatával Európa-ligát érő helyen végzett a bajnokságban.

A következő szezonban a nemzetközi porondon is szerepelt a Betis színeiben, ott többek között az Olympique Lyon és a Rubin Kazany ellen lépett pályára, utóbbi csapatnak gólt is lőtt. A következő idényben azonban kegyvesztetté vált a másodosztályban bajnoki címet ünneplő csapatban, így kölcsönadták a német másodosztályban szereplő Sandhausenbe, amelynél viszont nem lépett pályára.

A 2015–2016-idényt ismét hazájában, a spanyol második vonalban játszó Elche futballistájaként kezdte, innen került az UCAM Murcia csapatához. A története 2016 nyarától Diósgyőrben íródik tovább.

Nono többszörös spanyol utánpótlás-válogatottnak mondhatja magát. A spanyol U19-es nemzeti csapatban hat alkalommal szerepelt, és 2012-ben Európa-bajnoki címet szerzett. A spanyol U20-as válogatott mezét öt alkalommal viselte, és egy gólt szerzett.

„Úgy éreztem, hogy szükségem van egy kis környezetváltásra, hogy előre lépjek a karrieremben. Egy új bajnokság, új stílus, új ellenfelek mindig jobbat hoznak ki egy játékosból, bízom benne, hogy sikeres fejezetet nyithatok pályafutásomban. A korábbi diósgyőri játékos, Gallardo sokat mesélt a DVTK-ról, és nagyon jókat mondott. Kiváló véleménnyel van a klubról, a szurkolókról, ezek után alig vártam, hogy Magyarországra jöjjek. Alapvetően középpályás vagyok, de ha támadóként küld pályára az edzőm, akkor is teljesíteni tudom a rám bízott feladatot. Csapatjátékos vagyok, akit technikás labdarúgónak tartanak. Mindig a taktikától függ, hogy melyik oldalamat tudom megmutatni a szurkolóknak” – mondta Nono.

„A nyáron több játékos távozott Diósgyőrből, legtöbben a középpályáról, a támadósorból, ezért igyekeztünk itt is tovább erősíteni a csapatot. A korábbi tapasztalatok alapján szerettük volna tovább erősíteni a spanyol vonalat, ebben teljesen egyetértettünk Horváth Ferenc vezetőedzővel. Érdekesség, hogy korábban mindketten láttuk már személyesen is Nono-t egy Elche–Videoton, illetve egy Betis–PAFC felkészülési mérkőzésen. Nono még fiatal, mégis tapasztalt labdarúgó, aki megjárta a spanyol első és második osztályt, emellett U19-es Európa-bajnok. Attraktív, több poszton is bevethető játékos, bízom benne, hogy a szurkolók is hamar megkedvelik” – bizakodott Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Murtaz Dausvili (grúz, Karpati Lviv – Ukrajna), Dejan Karan (szerb, szabadon igazolhatóként, legutóbb FK Tirana – Albánia), Lázár Pál (DVSC, szabadon igazolhatóként), Ugrai Roland (Haladás), Diego Vela (spanyol, Racing Ferrol – Spanyolország), Nono (spanyol, legutóbb UCAM Murcia – Spanyolország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Szabó I Balázs, Oláh Bálint, Mahalek Marcell
Kiszemeltek: Makrai Gábor (Puskás Akadémia, legutóbb kölcsönben Csákvár), Spandler Csaba (Puskás Akadémia, legutóbb kölcsönben Csákvár)
Távozók: Barczi Dávid (Videoton, szabadon igazolhatóként), Egerszegi Tamás (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Grumics Miroszlav (szerb-magyar, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Gyirmót), Manjrekar James (kanadai, Vasas), Koman Vladimir (Adanaspor, szabadon igazolhatóként – Törökország), Kovács Gábor (Paks, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Novothny Soma (SSC Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Elek Ákos, Georges Henri Griffiths (elefántcsontparti)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik