DVTK: szögre akasztja a cipőjét a Realt is megjáró Fernando

Vágólapra másolva!
2013.05.16. 16:54
null
A spanyol Fernando pályafutása utolsó mérkőzésein is mindent megtesz a DVTK sikeréért. (Fotó: NS Archív)
Befejezi pályafutását Fernando Miguel Fernández Escribano, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK 33 éves spanyol középpályása. A korábban a Real Madridban is megforduló futballista másfél éves diósgyőri légióskodás után int búcsút a profi sportnak, és hazájában edzőnek készül.

A korábbi U-válogatott Fernando Fernández Escribano 2012 februárjában igazolt a DVTK labdarúgócsapatához, de előtte megfordult 1997 és 2002 között a Real Madridban is, igaz, az első csapatban csak egyszer kapott lehetőséget. Ugyanakkor játszott a Valladolidban 58 meccsen, a Betisben 148 találkozón, míg a Málagában 69 élvonalbeli összecsapáson lépett pályára. A spanyol első osztályban összesen 276 fellépésen 55 gólt szerzett, míg a magyar élvonalban 33 mérkőzésen 2445 játékperc alatt hat gól és két gólpassz szerepel a neve mellett.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a legutolsó másfél évet Diósgyőrben tölthettem, igazán jól éreztem magam ebben a csodálatos országban, azonban már a téli szünetben eldöntöttem, hogy befejezem a labdarúgó-pályafutásomat. Régóta azt gondolom, akkor kell abbahagyni a labdarúgást, amikor még megy a játék, nem pedig kényszerből, rossz szájízzel. Megszerettem Magyarországot, Miskolcot és büszke vagyok rá, hogy ha csak egy rövid időre is, de részese lehettem a DVTK történelmének" – beszélt a befejezés okairól Fernando a dvtk.eu-nak.

„Mindig emlékezni fogok arra a hangulatra, ami a Diósgyőri Stadiont jellemzi. A teli lelátók és a szurkolók vehemenciája Spanyolországot idézi, ami nagyon tud motiválni egy játékost. Az biztos, a jövőben is szeretnék a labdarúgás közelében maradni. Nyáron először pihenni fogok, majd ősszel valószínűleg megszerzem Madridban az edzősködésre jogosító B licencet. Mint egykori profi játékos lehetőségem van mindössze egy hónap alatt elvégezni a tanfolyamot. Először gyerekekkel szeretnék foglalkozni és utána fokozatosan lépni előre a ranglétrán, egészen a Pro licencig és egy felnőtt csapat kispadjáig" – nézett a jövőbe a 33 éves spanyol középpályás.

„Végezetül köszönöm a szurkolóknak, csapattársaknak, a stáb tagjainak és a DVTK minden munkatársának a sok támogatást, amit kaptam és ígérem, fogunk még találkozni a Diósgyőrben" – zárta nyilatkozatát Fernando.

„Köszönök mindent, amit Fernando tett a DVTK-ért! Egy kiváló labdarúgót láthattunk másfél évig Diósgyőrben, aki a pályán és a pályán kívül is rendkívül profi módon állt a labdarúgáshoz, amivel példát mutatott a diósgyőri fiataloknak. Profizmusa abból is látszik, hogy a legutóbbi mérkőzéseken is úgy hajtott, mintha ezen múlna további karrierje, és biztos vagyok benne, hogy a hátra lévő három találkozón is mindent megtesz a Diósgyőr sikeréért. Kívánom neki, hogy játékos pályafutásához hasonlóan sikeres edzői karriert fusson be" – mondta Dudás Hunor, a DVTK ügyvezető igazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik