DVTK: Szivics megbánta, hogy nem távozott a télen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.28. 09:40
null
Szivics szerint ha a télen elmegy, most mindenkinek <br />jobb lenne Miskolcon (Fotó: Szabó Miklós)
A DVTK labdarúgócsapatának szezon végén távozó vezetőedzője, Tomiszlav Szivics a Nemzeti Sportnak elmondta: megbánta, hogy a télen nem fogadta el Kínából érkezett ajánlatát. A szakvezető már most is kapott megkereséseket, hiszen az idény végén szabadon szerződtethetővé válik.

„Vannak érdeklődők, de ugye megértik, ha erről egyelőre nem beszélek. Hogy megbántam-e, amiért a télen nem váltottam? Igen” – mondta Szivics a Nemzeti Sportnak, majd így folytatta.

„Elszegődhettem volna Kínába edzőnek, kár, hogy nem mentem, most mindenkinek jobb lenne Miskolcon. De azt éreztem, be kell fejeznem az elkezdett munkát. Pedig azután, hogy láttam, két belső védőm marad a tavaszra – ami mégiscsak komolytalan –, az első gondolatom az volt, hogy távoznom kell. Hibáztam. Azt sajnálom még, hogy nem kaptam legalább néhány percet, pedig ha tudok a tulajdonos úrral beszélni, szerintem elkerülhettük volna a jelen helyzetet.”

A szakember ugyanakkor elismerte, az ő hibája is a pocsék tavaszi szereplés – a DVTK egyedüli csapatként nyeretlen a 2015-ös fordulókban, a diósgyőriek a klubhonlap összesítése szerint harmincegy éve nem mutattak be a mostanihoz hasonló mélyrepülést.

„Nem szabad két belső védővel nekimenni a bajnokságnak. Persze elismerem, én is hibás vagyok, sosem hárítanám át a felelősséget. Ugyanannyira az én hibám is a rossz szereplés, mint bárki másé a klubban. Csak éppen belekényszerítettek a hibába. És tudom, hogy a játékosokat is bántja az eredménytelenség, akarnak ők, néha közel is voltak ahhoz, hogy győztesen hagyják el a pályát, de önbizalom nélkül elszáll a hit is. A baj nem jár egyedül” – így Szivics.

AZ IGAZOLNI KÍVÁNT JÁTÉKOSOK NEVEI MÁR MEGVANNAK, AZ EDZŐT KERESIK – A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN ÁRKI GÁBOR SPORTIGAZGATÓ IS BESZÉL A DIÓSGYŐRBEN KIALAKULT HELYZETRŐL.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik