Nemzetisport.hu 2012.03.02 17:35 Frissítve: 2015.01.03 01:35

DVTK: szerződést bontottak a gyanúba keveredő csapatkapitánnyal

A labdarúgó NB I ötödik helyén álló Diósgyőri VTK szerződést bontott korábbi csapatkapitányával, Lippai Ákossal – adta hírül péntek délután a klub hivatalos honlapja.

Lippai Ákos ősszel még vezére volt a diósgyőri csapatnak (Fotó: Szabó Miklós)

 

„Lippai Ákos a DVTK csapatkapitánya volt, akit bilincsben vittek el a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai – idézi a dvtk.eu Dudás Hunort, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatóját. – Egy csapatkapitánynak minden tekintetben példát kell mutatni, akire felnézhetnek a klubunknál futballozó fiatal gyerekek is. Azzal, hogy előállították, majd házi őrizetbe helyezték, helyrehozhatatlan károkat okozott. Jogkör híján azt nem tudjuk megítélni, hogy valóban bűnös-e, de bízunk a nyomozó hatóság munkájában és az igazságszolgáltatásban."

Dudás Hunor hozzátette: számukra rendkívül fontos, hogy a gyanú árnyéka se vetüljön a DVTK-ra, mert a Diósgyőr FC Kft. a törvényesség, a transzparens működés mellett tör lándzsát, létkérdés, hogy a nevét tisztán tartsák.

„Mindemellett az MLSZ március elsején életbe lépett szabálymódosítása értelmében Lippai Ákos biztosan nem látogathatja a DVTK edzéseit, nem léphet pályára a jogerős bírósági döntésig, amire akár évek múlva kerülhet sor. Ezért a játékossal a mai napon szerződést bontottunk. Az ügyet magunk részéről lezártnak tekintjük, azzal nem kívánunk a továbbiakban foglalkozni" – nyilatkozta a klubvezető.

2019.09.18 09:43:19

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„Az átigazolási időszak utolsó napján változott a koncepció, és idősebb, tapasztaltabb labdarúgók érkeztek.”

2019.09.17 13:45:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Párosítás, időpontok, eredmények – minden információ a kupasorozat 2019–2020-as kiírásáról.

2019.09.16 22:31:47

Labdarúgó NB I KISS LÁSZLÓ

ALAPVONAL. Egykoron minden edző tudta, ez a legjobb tizenegy játékosa, és igyekezett azt a csapatot pályára küldeni. Csak a kényszer tudta rávenni a változtatásra, a sérülés, eltiltás, botrány, különben meg általában a jobb játszott.

2019.09.16 16:16:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A forduló kritikája Újpestről és Paksról, lendült az ököl Kisvárdán, üres volt a kapu, de kimaradt a helyzet Felcsúton.