HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.06.16 20:37 Frissítve: 2016.06.16 20:48

DVTK: spanyol szélső írt alá két évre a diósgyőriekhez

A DVTK labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy kétéves szerződést kötött a jobb oldali középpályás spanyol Diego Velával.

Diego Vela a DVTK történetének ötödik spanyol légiósa (Fotó: dvtk.eu)

A spanyol harmadik ligás Racing Ferroltól érkező, a Deportivo La Corunában nevelkedett Vela a korábbi diósgyőri játékos, Francisco Gallardo segítségével került a DVTK-hoz.

„A szerződés aláírása előtt beszéltem Paco Gallardóval, aki nagyon ajánlotta a klubot, sok jót mondott DVTK-ról, és biztatott, hogy jöjjek ide. A fogadtatás után azt mondom, örülök, hogy itt lehetek. Az a célom, hogy keményen dolgozzak mindennap, és segítsek a csapatnak minél több mérkőzést nyerni, és szeretném, ha minél előkelőbb helyen végeznénk a tabellán” – nyilatkozta Diego Vela a dvtk.eu-nak.

„A sevillai látogatásunk során Paco Gallardo kapcsolatainak köszönhetően találkoztunk több spanyol játékos-ügynökség képviselőjével is. Így kerültünk kapcsolatba Marco Navasszal. A menedzser –, aki egyébként a spanyol válogatott Jesús Navas testvére – több játékost is a figyelmünkbe ajánlott, közülük Diego Velára esett a választásunk. Megnéztük a videóit, utánaérdeklődtünk az emberi tulajdonságainak, és korábbi edzőtársam, a jelenleg Cádizban élő Pepe Losada Benítez személyesen is megnézte őt egy bajnoki mérkőzésen úgy, hogy arról Diego nem is tudott. A jobbszélső posztján olyan játékosra van szüksége a DVTK-nak, aki bátran egy-egyezik, megfelelő gyorsasággal rendelkezik, közönségszórakoztató a játéka. Diego megfelel ezeknek a követelményeknek, azaz tűzbe tudja hozni a drukkereket is” – mondta az átigazolás hátteréről Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Lázár Pál (DVSC, szabadon igazolhatóként), Diego Vela (spanyol, Racing Ferrol – Spanyolország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Szabó II Balázs
Kiszemeltek: Futács Márkó (Mersin Idman Yurdu – Törökország), Makrai Gábor (Puskás AFC, legutóbb kölcsönben Csákvár), Spandler Csaba (Puskás AFC, legutóbb kölcsönben Csákvár)
Távozók: Barczi Dávid (Videoton, szabadon igazolhatóként), Grumics Miroszlav (szerb-magyar, lejár a szerződése, érdeklődnek iránta: Gyirmót), Manjrekar James (kanadai, Vasas), Kovács Gábor (Paks – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Novothny Soma (SSC Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Egerszegi Tamás (lejár a szerződése), Elek Ákos, Georges Henri Griffiths (elefántcsontparti), Koman Vladimir (lejár a szerződése)

 

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.

2019.03.16 23:22:29

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.03.16 20:40:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

„Király Gábor csak annyit mondott a játékvezetőnek, hogy les volt, »fuck off« nélkül. Ha ezért kiállítás jár...”