DVTK: nem nyugszanak bele Grozav kiállításába

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.09.14. 11:55
null
Gheorghe Grozav (Fotó: Török Attila)
A DVTK nem nyugszik bele Gheorghe Grozav kiállításába, a borsodi klub tárgyalást kezdeményez az ügyben a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságánál – derült ki a klub honlapjáról, Benczés Miklós sportigazgató szavaiból.

 

„Mint ismert, két kiállítás volt a meccsen – idézi a dvtk.eu Benczés Miklóst a szombaton lejátszott DVTK–Honvéd (2–4) mérkőzés után. – Polgár Kristóf kiállítását nem vitatom, helyes játékvezetői ítélet volt, akkor is, ha ellenünk történt. Nem csukjuk be a szemünket, nem mentünk fel mindig mindenkit, próbálunk reálisan látni. Gheorghe Grozav esetében viszont tárgyalás tartását fogjuk kezdeményezni, ezt már a lefújás után eldöntöttük. Bízom benne, hogy sikerrel fogunk járni.”

Benczés Miklós (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)
Benczés Miklós (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)

Mint mondta: a videófelvételekkel szeretnének segíteni, hogy „ne csak mi ismerhessük be a hibáinkat, remélem, hogy ezt az MLSZ illetékese is megteszi”.

„Gheorghe egy labdaszerzést követően megindult a saját térfelünkről, és Kesztyűs Barna messziről indított egy szerelési kísérletet, amivel nem érte el sem a labdát, sem Gheorghe Grozav lábát – elemzi az esetet Benczés Miklós. – Ha akkor eléri, akkor az egy kirívó szabálytalanság lett volna. Ennek következményeként játékosunk hosszan tolta meg a labdát, amit próbált utolérni, és ő is becsúszva próbálta megszerezni a játékszert, amit nem ért el, de Gazdag Dániel lábát sem. Az ellenfél játékosa mégis eljátszotta, hogy kontakt történt, és ő ebben megsérült. A játékvezető ezt »megette«, és piros lappal büntette játékosunkat, ami téves ítélet volt.”

Benczés szerint Kesztyűst kellett volna büntetnie a játékvezetőnek, mert szándékos szabálytalanságot kísérelt meg.

Az interjúban szóba került a videobíró bevezetésének szükségessége – a sportigazgató reméli, a videós segítséget mielőbb bevezetik.

„Ezek a tévedések nyilvánvalóan nem szándékosak, nem is feltételezzük, hiszen mindenki hibázik a munkája során, a játékosok is, mi is. De ha ezzel csökkenthető a súlyos hibák száma, akkor mielőbb be kell vezetni. Nem véletlenül alkalmazzák a nemzetközi topfutballban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik