DVTK: „Nagyon valószínű, megvan az új tulajdonos”

Vágólapra másolva!
2010.06.19. 07:39
null
Balajti Ádám (91) és Takács Péter (szemben) is hátat fordíthat a DVTK-nak (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Bizonytalanság – eddig ez jellemezte a Diósgyőri VTK-t. Az NB I-ből kieső együttes jövője zavaros, de könnyen előfordulhat, hogy nem sokáig.  A klub sportigazgatója, Tóth László a Nemzeti Sport kérdésére elmondta, nagy változások várhatók a csapat vezetésében és a játékoskeret összetételében egyaránt. Többek között távozik a gárda két U20-as vb-bronzérmes játékosa, Balajti Ádám és Takács Péter, de Tóth László sem folytatja a munkát Diósgyőrben.

„A klub átvilágítása megtörtént, és nagyon valószínű, hogy megvan a Diósgyőr új tulajdonosa – adott helyzetjelentést Tóth László, a borsodi klub sportigazgatója. – Leisztinger Tamás üzletemberrel nagyon közel a megegyezés."


Eddig távozott a csapattól Vlado Jeknics, Rohan Ricketts, valamint visszatért klubjába az eddig kölcsönben a DVTk-nál lévő Bajzát Péter, Bojan Brnovics, Zoran Supics és Zámbó Bence (mind Győri ETO FC), illetve Huszák Tamás (DVSC-TEVA).

Június 30-án lejár a szerződése Lippai Ákosnak, Bognár Zsoltnak, Horváth Gábornak, Búrány Zoltánnak, Sadjo Hamannak és George Menougongnak is, az ő jövőjük a klubnál még bizonytalan.

„A következő stáb alakítja ki a keretet – folytatta Tóth László. – Minden bizonnyal fiatal, helyi kötődésű játékosok is szerepet kapnak a következő szezonban. Balajti Ádám és Takács Péter távozik, előbbit a Debrecen, utóbbi a Pápa is vinné. Hogy ki lesz az edző? Ebbe nincs már beleszólásom – ugyanis távozom a Diósgyőrtől, visszatérek Bőcsre."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik