Z. A. 2016.05.12 10:12 Frissítve: 2016.05.12 10:40

DVTK: még nem tudni, Novothny marad-e Diósgyőrben

Novothny Soma, a labdarúgó NB I-ben kilencedik helyen végző Diósgyőri VTK színeiben nyolc bajnoki gólt szerző 21 éves támadó még nem tudja, hol folytatja pályafutását.

 

A keddi, Emőd elleni hírverő mérkőzést szerdán edzés követte Diósgyőrben – a 2015–2016-os idényben az utolsó.

A megyei II-es csapat elleni 9–0-s győzelmet, valamint az utolsó gyakorlást is kihagyta a csapat támadója, Novothny Soma, aki az U21-es válogatottal Telkiben készül, pénteken pedig pályára léphet az Ausztriában edzőtáborozó A-válogatott ellen. A 22. születésnapját júniusban ünneplő támadóról alighanem sokan tudják, az első NB I-es szezonján van túl, és mert ősszel Bekő Balázsnál, majd az edzőváltást követően Egervári Sándornál is rendszeres játéklehetőséghez jutott, nem lehet elégedetlen. Igaz, annyi gólt nem szerzett, mint amennyit az indulásnál önmagától remélt, ám az „elsőéves” labdarúgó igenis büszke lehet arra, hogy az egész mezőnyben csak öt futballista – Böde Dániel (17), Torghelle Sándor (11), Mbaye Diagne (11), Djordje Kamber (9) és Stanislav Sesták (9) – játszott nála eredményesebben.

„Hogy milyennek ítélem meg az elő NB I-es évemet? Öt forduló már lement a bajnokságból, amikor Diósgyőrbe igazoltam, egy mérkőzést a sárga lapjaim miatt hagytam ki, ugyanakkor a fennmaradó huszonhét meccs mindegyikén pályán lehettem, így annak ellenére jónak ítélem, hogy nem sikerült tíz gólt szereznem – árulta el Novothny Soma a Nemzeti Sportnak. – Egyébként nagyon közel jártam az előzetesen remélt tízhez, hiszen a Honvéd ellen kétszer is szabályos gólt szereztem, sajnos egyiket sem adták meg. A kép úgy teljes, ha azt is hozzáteszem: a csapattal elért kilencedik hellyel nem lehetünk elégedettek, az indulásnál ennél jobb szereplést reméltünk.”

Nem tagadja, azért is szerződött Diósgyőrbe, mert a beszélgetések során Árki Gábor akkori sportigazgató és Bekő Balázs vezetőedző is éreztette, számolnak vele – az ősszel játszott 19 bajnoki ezt tökéletesen igazolta. A bizalmat a folytatásban Egervári Sándornál is megkapta (és ez még akkor is igaz, ha a Ferencvárosnak és a Videotonnak lőtt emlékezetes gólját egyaránt csereként beállva szerezte), az viszont nagy kérdés, hogy a DVTK június nyolcadikán kezdődő felkészülésén ott lesz-e, vagy máshol folytatja pályafutását.

„Jól éreztem magam Diósgyőrben, sikerült beilleszkednem, arról viszont még semmit sem tudok mondani, miként alakulhat a sorsom – folytatta Novothny Soma. – Az biztos, hogy az U21-es válogatott edzőtábora szombaton véget ér, amiként az is, hogy a szerződésem még egy évig a Napolihoz köt. Olaszországban egy forduló még hátravan a bajnokságból, hogy mit hozhat a folytatás, az a következő hetekben dől el.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Szabó II Balázs
Kiszemeltek: Ezequiel Calvente Criado (spanyol, Békéscsaba), Futács Márkó (Mersin Idman Yurdu – Törökország), Makrai Gábor (Puskás AFC, legutóbb kölcsönben Csákvár), Spandler Csaba (Puskás AFC, legutóbb kölcsönben Csákvár)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Novothny Soma (SSC Napoli
 – Olaszország, ?)
Távozhatnak/
érdeklődnek irántuk:
Miroszlav Grumics (szerb, lejár a szerződése)

2019.12.12 22:32:11

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nem a fiatalokkal van a baj, pontosabban nem azzal van a baj, hogy elfogadják a kipárnázott, kényelmesebb körülményt, hanem inkább azzal, hogy versenyhelyzetben nincsenek rákényszerítvea megfelelésre.

2019.12.11 09:53:35

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Ha a védőn múlna, nem hezitálna a karrierje lezárulta után is a fehérvári klubnál maradni.

2019.12.09 22:12:38

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Hatvan éve jelent meg a sportirodalom egyik legabszurdabb műve, az 1956-os forradalom után Nyugatra szökött futballistákról.

2019.12.10 14:04:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A nigériai csatár ilyen gólátlagot még nem produkált. Bódi Ádám 202 napja, Babati Benjámin 202 meccse.

2019.12.09 13:23:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az Újpest játékosa Curtis, Ogli G és Majka zenéjét szereti. És sokat köszönhet Nikolicsnak.