nemzetisport.hu 2015.02.04 00:13 Frissítve: 2015.03.31 03:19

DVTK: Koman Vladimir a Diósgyőrben folytatja - hivatalos

Koman Vladimir a DVTK labdarúgócsapatában folytatja pályafutását – adta hírül öt perccel kedd éjfél előtt a diósgyőri klub honlapja.

 

Koman Vladimir (balra) és Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója (Fotó: dvtk.eu)

„Tavaly már felvettük a kapcsolatot Vladimirrel, akkor nem sikerült megállapodnunk – mondta el Árki Gábor a DVTK sportigazgatója a klub honlapjának. – Két-három nappal ezelőtt merült fel újra annak a lehetősége, hogy a kiváló válogatott játékos Diósgyőrbe igazoljon. Ezt követően felgyorsultak az események, hamar, gyakorlatilag néhány óra alatt meg tudtunk egymással állapodni. A klub vezetése és a szakmai stáb is egyöntetűen azon az állásponton volt, hogy ha mód van rá, akkor tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ő a mi játékosunk legyen. A közelmúltban két remek labdarúgó távozott tőlünk, de két, reményeink szerint meghatározó játékossal már erősödtünk és hamarosan lesz még egy érkező, vele lehet teljes a keret, amely véleményem szerint teljes mértékben alkalmas céljaink elérésére. Van még pár hét az átigazolási időszak lejártáig, ezért lehetnek még újabb érkezők, amennyiben tovább tudjuk javítani velük a keret minőségét.”

 
Kovács Gábor ügyében is egyezség született - sajtóhír

„A DVTK egy szimpatikus klub – kezdte első diósgyőri interjúját Koman Vladimir. – Nagyon tetszett az, hogy amikor a játékosokkal beszéltem, mindenki pozitív véleménnyel volt a klubról, és mindenki elmondta, mennyire jó itt játszani. Úgy hallottam, hogy nagyon jó a társaság, szeretném én is segíteni a csapatot a tudásommal. Egy nagyon nehéz időszak áll mögöttem, ez remélem, hogy többet nem fog előfordulni. Nagyon fájt, hogy nem csinálhattam azt a dolgot, amit legjobban szeretek az egész világon. Nem vagyok a topon, de nagyon jó időben tudtam igazolni, előttem áll a téli a felkészülés java. Biztos vagyok abban, hogy gyorsan formába fogok lendülni és nem lesz semmilyen probléma. Szeretném üdvözletemet küldeni a diósgyőri szurkolóknak, remélem, hogy együtt nagy sikereket fogunk átélni.”

Az ungvári születésű Koman Vladimir a Haladásban kezdett futballozni, de 16 évesen már a Sampdoria játékosa volt. A magyar labdarúgás egyik legnagyobb ígéreteként alapembere volt a 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmet szerző magyar válogatottnak.

A Sampdoriában már 2007-ben bemutatkozott a Serie A-ban, később a genovai klub kölcsönadta az Avellinónak és a Barinak. Olaszországból 2012-ben a Monacóba vezetett az útja, majd még abban az évben az FK Krasznodarhoz. Legutóbb – 2014 tavaszán, kölcsönjátékosként – az FK Uralban szerepelt.

A 25 éves középpályás a felnőtt magyar válogatottban 36 mérkőzésen hét gólt szerzett.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Koman Vladimir (legutóbb FK Ural, szabadon igazolható volt), Milos Krsztics (szerb, Nea Szalamisz – Ciprus, szabadon igazolható volt)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Balogh Béla (PMFC), Hudák Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kovács Gábor (Paks), Szlobodan Lalics (szerb, Ulisszesz Jerevan – Örményország, próbajáték), Luis Ramos (hondurasi, AZAL – Azerbajdzsán), Jason Valencia (kolumbiai, próbajáték)
Távozók: Debreceni András (Vasas), Elek Ákos (Csangcsun Jataj – Kína), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Nenad Rajics (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Csirszki Martin (Szolnok), Szabó Balázs (Soproni VSE)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Barczi Dávid, Bori Gábor (érdeklődnek iránta: Vasas)

 

2020.02.20 14:56:37

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY, HATÁR DÁVID (infografika)

A télen Ciprus és Costa Rica is adott játékost a magyar élvonalba. Most még Brazília a 3. legnagyobb játékosbeszállítónk.

2020.02.19 21:51:49

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Miért ne lehetne a rivaldába helyezni a fiatal magyar focistákat, s meddig kell még plusz anyagi ösztönzést, rendeletbe foglalt direktívákat adni ahhoz, hogy kiderüljön, nem is ügyetlenebbek a hazaiak?

2020.02.19 17:10:02

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Muszliu a 89. percben használta ki az újpesti védők határozatlanságát és lőtte tovább a Vidit a Magyar Kupában.

2020.02.18 22:03:58

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A brazil kapus pedig a Kisvárdával packázott.

2020.02.17 17:04:30

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A Ferencváros tragikus sorsú trénere még az óceánjárón is futballedzést vezényelt.