DVTK: kilencen érkezhetnek, öt játékos sorsa bizonytalan

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.10. 12:10
Öt játékosnak is lejár a szerződése a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK-nál. Ribánszki László, Ambrusics Róbert, Michal Hanek, Francisco Gallardo és Gohér Gergő sorsa kérdéses, míg az új vezetőedző, Tomiszlav Szivics elmondta, már a nyári alapozás első hetében is várhatók próbajátékosok a csapathoz.

A végleg megvásárolt Kádár Tamással, valamint a kölcsönből visszatérő Bogáti Péterrel és Hornyák Marcellel együtt jelenleg tizenhat játékosnak van élő szerződése a diósgyőrieknél, a bizonytalan helyzetű játékosok öten vannak: két kapusnak, Ribánszki Lászlónak és Ambrusics Róbertnek, két védőnek, Gohér Gergőnek és Michal Haneknek, valamint egy középpályásnak, Francisco Gallardónak is lejár a szerződése a hónap végén.

Tomiszlav Szivics irányításával kicserélődhet a DVTK játékoskerete (Fotó: Korponai Tamás)
Tomiszlav Szivics irányításával kicserélődhet a DVTK játékoskerete (Fotó: Korponai Tamás)

A boon.hu beszámolójából kiderül, hogy a két kapus maradása „kisebb csoda” lenne, hiszen Ambrusics a mögöttünk hagyott szezonban egyszer sem lépett pályára, és a klub sem élt opciós jogával, nem hosszabbította meg a 21 esztendős kapus szerződését.

Ribánszki távozása mellett szól, hogy a DVTK az ő esetében sem léptette életbe a hosszabbítási opciót, valamint a hírek szerint nem ápol felhőtlen kapcsolatot Tomiszlav Sziviccsel, a diósgyőriek leendő vezetőedzőjével, akivel Kecskeméten már együtt dolgozott.

Michal Hanek kontraktusát szintén nem hosszabbította meg a miskolci egylet, ahogy Gohér Gergőét sem. A 2012–2013-as szezonban a Diósgyőr legfoglalkoztatottabb játékosának számító védő már öt éve a piros-fehéreket erősíti, ám a vezetők rendre igazolnak a posztjára, és ugyan Jeff Silvával szemben még megnyerte a csapatba kerülésért folytatott harcot, Kádár Tamás ellenében már alulmaradt, és nem valószínű, hogy a következő szezonban meghatározó szerephez jut.

Gallardo a hírek szerint szívesen maradna a DVTK-nál, de a több játéklehetőség reményében könnyen lehet, hogy a váltás mellett dönt.

Természetesen az sem kizárt, hogy az élő szerződésű játékosok közül sem mindenkire tart igényt a klub, a regionális portál úgy véli, hogy egy védő biztosan távozik, míg van olyan középpályás, aki iránt külföldi csapatok érdeklődnek. Az érkezők számát kilencre becsülik, két kapus, két-három védő, három-négy középpályás és egy csatár érkezhet a klubhoz.

„Érkeznek majd olyan játékosok a felkészülés alatt, akiket tesztelni fogunk, azért is kezdünk ilyen korán, hogy több időnk legyen erre, és, hogy több hetet tudjunk majd dolgozni a végleges, vagy ahhoz közeli kerettel. A felkészülés alatt sok meccset szeretnénk játszani, mert ez egy új csapat lesz, új rendszerrel, új szabályokkal, és ezek megismerésére időre van szükség. Ezért is megyünk edzőtáborba, a tervek szerint július 18-ig, tíz napra Bükfürdőre, hogy minél jobban összeszokjunk. Szeretnénk jó csapatot összehozni, és nem ígérek csodát három hónap alatt, de annak a munkának, amibe belekezdtünk, kell, hogy legyen eredménye” – nyilatkozta Tomiszlav Szivics, a diósgyőriek nyáron munkába álló vezetőedzője a boon.hu-nak.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Bogáti Péter (Kazincbarcika – kölcsönből vissza?), Ivan Rados (horvát, Kapaz Ganja – Azerbajdzsán, kölcsönből vissza?), Hornyák Marcell (Kazincbarcika, kölcsönből vissza?), Kádár Tamás (Roda – Hollandia, kölcsön után végleg)
Távozik/távozhat:FernandoMiguel Fernández (spanyol, befejezi pályafutását), José Luque(spanyol, befejezi pályafutását),
Kiszemeltek: Hidvégi Sándor (MTK), Lencse László (Videoton), Mohl Dávid (KTE)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik