DVTK: két hónap késéssel megműtötték a szerb védőt

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.05.12. 19:29
null
Karant megműtötték (Fotó: dvtk.eu)
Artroszkópos térdműtéten esett át Dejan Karan, a DVTK labdarúgócsapatának szerb középhátvédje – adta hírül hivatalos honlapján a diósgyőri klub.

 

A 31 éves védőt az eredeti tervek szerint március közepén operálták volna meg, mert a térdkalácsából letört egy porcdarab, ám a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a beavatkozást.

Karan műtétjére múlt szombaton került sor, az artroszkópos eljárás során eltávolították a szakszóval szabad testnek vagy ízületi egérnek nevezett porcdarabot, és a futballista aznap este már otthonában aludhatott. Karan abban bízik, hogy még ebben az idényben visszatérhet a pályára.

„Csak egy kicsi műtéti heg maradt a térdemen, egyáltalán nem érzek fájdalmat, már ilyen rövid idő után is napról napra jobb a lábam – idézi Dejan Karant a DVTK hivatalos honlapja. – Mindennap járok a DVTK Medical Centerbe, ahol szakemberek segítségével végzem a rehabilitációt. Néhány hét múlva csatlakozhatok a társakhoz, ha jól reagál a térdem, akkor akár a bajnoki hajrában is számíthat rám Feczkó Tamás, de a következő idényre biztosan a csapattal közösen tudok készülni.”

Dejan Karan a jelenlegi szezonban 12 mérkőzésen lépett pályára a Diósgyőrben, eddigi utolsó tétmeccsét tavaly novemberben a Budapest Honvéd ellen játszotta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik