DVTK: Kádár Tamás fél évre a Diósgyőré - hivatalos

Vágólapra másolva!
2013.01.31. 19:21
null
Kádár Tamás (jobbra) személyében válogatott játékost igazolt a DVTK (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK hivatalos honlapján, a dvtk.eu-n jelentette be, hogy fél évre, kölcsönbe megszerezte a holland élvonalbeli Roda JC-től Kádár Tamást. A DVTK opciós joggal rendelkezik a játékjog megvásárlására.

„Kádár Tamást nem kell senkinek sem bemutatni, biztosak lehetünk benne, vele jelentősen erősödik a DVTK védelme – nyilatkozta a dvtk.eu-nak Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója. – Egyelőre féléves szerződést kötöttünk a védővel, aminek lejártakor opciós joggal rendelkezünk a játékjog végleges megvásárlására is. Egy éven belül már a harmadik válogatott labdarúgót hoztuk haza külföldről, amihez kellett Leisztinger Tamás ismételt hozzájárulása is.”

A középső és bal oldali védő posztján bevethető ballábas Kádár Tamás Zalaegerszegen lett NB I-es labdarúgó, de 18 évesen lecsapott rá a Premier League-ben szereplő Newcastle United. Az első évben három, a másodikban 13 alkalommal viselte az észak-angliai csapat fekete-fehér mezét. Egy rövid Huddersfieldben tett kitérő után tavaly ősszel elhagyta Angliát és Hollandiába, a Rodához igazolt, ahol tizenegy mérkőzésen kapott bizalmat.

Kádár hamarosan átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatotokon, és csatlakozik a DVTK tavaszi szezonra készülő keretéhez.

Marcel van der Bunder, a holland élvonalbeli Roda JC labdarúgócsapatának sportigazgatója a klub hivatalos honlapjának a következőkkel indokolta Kádár Tamás kölcsönadását a DVTK-nak:

„A Tamáshoz hasonló, fiatal játékosoknak a legfontosabb az állandó játéklehetőség és a sok meccs. Ez az, amitől igazán fejlődhetnek, mind a klub, mind a válogatott szempontjából. Éppen ezért elégedettek vagyunk ezzel a megoldással" – idézi Van der Bundert a klubhonlap.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Czégel Máté (Kazincbarcika – kölcsönből vissza), Halgas Tibor (Ceglédi VSE – kölcsönből vissza), Hornyák Marcell (Kazincbarcika – kölcsönből vissza), Youssef Sekour (francia-marokkói, Lombard Pápa – kölcsönből vissza), Kádár Tamás (Roda – Hollandia, kölcsönbe)

Távozik/távozhat: Czégel Máté (Cegléd – kölcsönbe?), Igor Gal (horvát, Azerbajdzsán?), Hornyák Marcell (Kazincbarcika – kölcsönbe?), Szavo Rakovics (szerb, Azerbajdzsán?),Jeff Silva (brazil, Videoton – kölcsönből vissza, majd onnan ABC FC, Brazília)

Kiszemeltek:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik