DVTK-FTC: a rendőrség két előállításról és három sérültről számolt be

Vágólapra másolva!
2013.04.21. 21:32
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos információira hivatkozva a police.hu arról számolt be, hogy két előállítás történt a DVTK–FTC élvonalbeli labdarúgó-mérkőzést követő összetűzés során, amelyben három sérültről is említést tettek.

A hivatalos közlemény szerint: azonnal elfogta és előállította a rendőrség azt a két hazai futballhuligánt, akik a 2013. április 21-én Miskolcon megrendezett DVTK–FTC labdarúgó-mérkőzést követően hazafelé tartva gépkocsijukból kiszálltak, és vendégszurkolókat provokáltak.

A provokáció eredményeként a két férfi vendégszurkolókkal szóváltásba került, majd tettlegességre is sor került. A tettlegesség során két vendégszurkoló és az út menti ingatlanokba bemenekülő két hazai drukker egyike megsérült.

A szurkolói összecsapást követően a vendégszurkolók rátámadtak és megrongálták azt az idegen ingatlant, ahová a provokálók a túlerő láttán bemenekültek. A vendégszurkolók által megrongált ingatlan lakóinak semmilyen közük nem volt a bűncselekményhez.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei az incidenst követően a közrendet azonnal helyreállították, és nyomban elfogták, majd őrizetbe vették az idegen ingatlanba bemenekült két provokátort.

Az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik