DVTK: felújítják és bővítik a diósgyőri stadiont

Vágólapra másolva!
2012.11.28. 11:57
Soha nem látott lehetőséget teremt a TAO-program keretében két pályázaton elnyert csaknem egymilliárd forint a diósgyőri utánpótlás, az első csapat és a szurkolók számára – számol be róla a dvtk.eu.

A társasági adó-program (TAO) keretében lehetőséget kapott öt látványsport az infrastrukturális és szakmai megújulásra. A diósgyőri utánpótlást működtető DVTK SE már 2011-ben is élt a lehetőséggel, ebből a forrásból, és az Arago Zrt., valamint a Miskolc MJV által biztosított önrészből épült meg Magyarország egyik legmodernebb műfüves pályája. és szintén minden igényt kielégítő két élőfüves edzőpálya. 2012-ben újra pályázott a DVTK SE, de beadta pályázatát a DVTK első csapatát működtető Diósgyőr FC Kft. is.

„Örömmel közölhetem, hogy mindkét támogatási igényünket elfogadták, a DVTK SE 247 672 163 forint, míg a Diósgyőr FC Kft. 700 930 728 forint értékben kap támogatást" – tájékoztatta a klub hivatalos honlapját Dudás Hunor, a DVTK ügyvezető igazgatója.

A Diósgyőr FC Kft. pályázatának két legfontosabb eleme a Diósgyőri Stadion férőhelyének bővítése és a centerpálya megújítása.

Az önrészből (245 millió forint) és az elnyert összegből (555 millió forint) elkezdődik a Diósgyőri Stadion futópálya nélküli focistadionná alakítása, ahol Európában megszokott kulturált körülmények fogadják a szurkolókat. Várhatóan igazi szentély lesz a Diósgyőri Stadion, ahová egy szimpla hétköznapon is öröm lesz belépni, hát még meccsen.

A pályázaton erre a célra elnyert 107.5 millió forintból, és 47.5 millió forint önrészből nemcsak megújul, hanem gyakorlatilag újjáépül a centerpálya. A futópálya lebontásával néhány méterrel közelebb kerül a Napos oldalhoz, ugyanakkor a tökéletes vízelvezetés érdekében alá lesz csatornázva és fűtést, valamint automata öntözőberendezést is kap. A pályát pedig az edzőpályákon már látott kiváló minőségű, tökéletes simaságú gyeptakaró fedi majd.

A kerítéssel tavaly körbekerített DVTK Edzőcentrumban az önrésznek (47.5 millió forint) és a pályázaton elnyert támogatásnak (115.5 millió forint) köszönhetően folytatódik a fejlesztés. A jelenlegi két-két nagyméretű műfüves és élőfüves pályák mellett egy 20x40 méteres, kisméretű műfüves focipálya, valamint két 12x24 méteres, műfüves grundfocipálya épül. A maradék helyen, a pályák, és a kerítés közt füves edzőterületet alakítanak ki, ahol bemelegítő és koordinációs gyakorlatok végezhetők. Ide kerülnek az öltözőkonténerek és egy 300 nézőt befogadni képes lelátó is. Karbantartó gépekre is pályázott a DVTK, így a pályák kiváló állapota megőrizhető lesz. Végül, de nem utolsó sorban a DVTK SE a Miskolci Egyetemmel közösen építteti meg az élőfüves nagypályát az Egyetemváros területén, ahol a Miskolc déli részén élő fiatalok sportolhatnak majd diósgyőri színekben.

A tárgyi beruházásokon kívül támogatásra érdemesnek találták a döntéshozók az utánpótlás-nevelési feladatokat is. Nagyobb összeget nyert a klub sporteszközök, sportfelszerelések vásárlására, edzőtáborozásra, sportszakemberek díjazására is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik