DVTK: Feczkó Tamás lett az új vezetőedző – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.04. 11:08
null
Feczkó Tamás a DVTK új vezetőedzője (Fotó: dvtk.eu)
Ahogy azt a Nemzeti Sport előre jelezte, Feczkó Tamás lett a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK vezetőedzője – közölte hivatalos honlapján a klub.

Mint ismeretes, a DVTK kedden reggel jelentette be, hogy távozik Fernando Fernández vezetőedző és Tajti József sportigazgató is. Feczkó Tamás mellett Pintér Attila neve is szóba került, ám előbbire esett a klubvezetők választása.

„Engem a kihívások éltetnek, a DVTK a legnagyobb kihívás, amivel eddig találkoztam – nyilatkozta a klub honlapjának Feczkó Tamás, a DVTK új vezetőedzője. – Számomra ez óriási előrelépés, hiszen a legnépszerűbb és a legnagyobb vidéki klubnak lehetek a vezetőedzője. Nagy megtiszteltetés, de még nagyobb felelősség. Most az a legfontosabb, hogy a közönséget vissza tudjuk csalogatni és minél több közös győzelmet éljünk át együtt. A legnagyobb egyéni célom, hogy újra megteljenek ennek a csodálatos stadionnak a lelátói. A csapatnak és nekem is be kell bizonyítanom, hogy a szurkolóknak érdemes lesz kilátogatni a mérkőzéseinkre, mert a labdarúgás elsősorban a szurkolókért van. Nélkülük nem ugyanolyan. Ez a tábor az országban párját ritkítja. Azt szeretném, ha ez a diósgyőri katlan olyan lenne, mint a régi, ahol mindig tombol a lelátó, a vendégjátékosok lába pedig megremeg, ha kifutnak a gyepre. Nekünk nem marad más, mint hogy feltúrjuk a pályát és kínkeservesen megnyerjük a mérkőzéseket, ha kell, akkor a kilencvenedik percben, de ehhez elengedhetetlen, hogy a szurkolók végig mellettünk legyenek. Őszintének kell lenni, a keret ráncfelvarrásra szorul. Vannak hiányposztok, a tulajdonos úr viszont nagyon korrekt volt és biztosított arról, hogy ezeket a hiányposztokat be tudjuk tölteni. A következő hetekben mérkőzéseket kell nyernünk, de ehhez először a stabilitást kell megteremteni, elengedhetetlen, hogy le tudjuk hozni hátul nullára a meccseket. Ha ez megvan, akkor az már fél siker.”

Az 1977-es születésű szakember játékosként U17-es válogatott volt, de öt műtét után fel kellett adnia labdarúgó-karrierjét. Miközben matematika-testnevelés szakon diplomázott, kipróbálta az edzősködést, a főiskolai bajnokcsapatot irányította. A nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskolában tanított, közben megszerezte az edzői papírokat. Tiszalökön, majd a Nyírsuliban gyerekekkel foglalkozott, a Nagyecsed edzőjeként az NB III-as keleti válogatott, később a harmadosztályú futballistákból összeállított válogatott szövetségi edzője lett, s az amatőr Eb-n Olaszország és Spanyolország mögött – Németországot legyőzve – bronzérmet szerzett csapatával. A szurkolók talán akkor ismerhették meg, amikor az NB II-ben 19 forduló után két győzelemmel messze utolsó, biztos kiesőnek tartott Balmazújvárost vette át 2015 márciusában, és tizenegy meccsen hat győzelemmel, valamint négy döntetlennel elkerülte a csapat a kiesést. A klub a következő évadot az 5. helyen zárta, aztán jött a nagy siker: története során először feljutott az NB I-be – ám ott már Feczkó Tamás nélkül szerepelt, mert ő 2017 nyarán elfogadta az MTK Budapest felkérését. A fővárosi kék-fehérekkel az NB II-ben 38 bajnokiból 26 alkalommal győzelmet ünnepelt, így feljutott a csapattal. Az NB I-ben 24 meccsen ülhetett a kispadon, kilenc győzelem, négy döntetlen és tizenegy vereség (az utolsó hét meccsén szerzett négy pont) után menesztették a 7. helyen álló együttes kispadjáról – az MTK végül kiesett.

Információink szerint – mint ahogy azt már jeleztük – az elmúlt hetekben a Honvédnál is szóba került Feczkó, aki most ismerős helyzetbe került: egy rosszul rajtoló, veszélyes pozícióban lévő csapatot kell felráznia, megmentenie.

A DVTK öt fordulót követően egy győzelemmel és négy vereséggel sereghajtó az NB I-ben. A 6. fordulóban, jövő héten szombaton – azt még nem tudni, hány órakor, az MLSZ ugyanis még nem hozta nyilvánosságra a tíz nap múlva rendezendő forduló mérkőzéseinek kezdési időpontját… – az újonc Zalaegerszeget fogadja a csapat, ott debütálhat tétmérkőzésen Feczkó Tamás a kispadon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik