DVTK: Eleknek nem tetszett a klub ajánlata, ezért megy Kínába

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2015.01.14. 07:33
Még nem a családjával, de nekivágott a hosszú útnak Elek Ákos – mint arról beszámoltunk, a Csangcsun Jataj labdarúgócsapatához utazik. Kedd délután szállt fel a repülőre a 26 esztendős védekező középpályás, hogy szerdán Kínában landoljon.

„Bár nem tudom biztosan, talán csütörtökön kerülhet sor az orvosi vizsgálatra, s ha mindent rendben találnak, aláírom a két évre szóló megállapodást a Csangcsun Jatajjal, amelyben Huszti Szabolcs is játszik – mondta a 31-szeres válogatott Elek Ákos a Nemzeti Sportnak, aki a Diósgyőri VTK-t hagyja ott a kínai együttes kedvéért. – Mint már mondtam, szakmai és pénzügyi szempontok alapján döntöttem. Ami a kínai lehetőséget illeti, a tavaly októberi, Videoton elleni Magyar Kupa-mérkőzésen megnéztek a klub képviselői, s szerencsére jól ment a játék, elégedettek voltak a látottakkal. Igazán komolyra az ünnepek környékén fordult a történet.”Elek Ákos a Nemzeti Sportnak, aki a Diósgyőri VTK-t hagyja ott a kínai együttes kedvéért. – Mint már mondtam, szakmai és pénzügyi szempontok alapján döntöttem. Ami a kínai lehetőséget illeti, a tavaly októberi, Videoton elleni Magyar Kupa-mérkőzésen megnéztek a klub képviselői, s szerencsére jól ment a játék, elégedettek voltak a látottakkal. Igazán komolyra az ünnepek környékén fordult a történet.”

Elek beszélt Dárdai Pállal: a kapitány Kínában is figyeli (Fotó: Mirkó István)
Elek beszélt Dárdai Pállal: a kapitány Kínában is figyeli (Fotó: Mirkó István)

A Csangcsun Jataj edzője Dragomir Okuka, akinek fia, Drazsen a DVTK-ban futballozik...

„Egyelőre sem DVTK-s csapattársammal, sem Huszti Szabolccsal nem beszéltem, de hamarosan erre is sor kerül. Ami leendő csapatomat illeti, tavaly a középmezőny alján végzett, hogy idén mire lehet képes, nem tudom, de a hírek szerint a bajnokság hasonló vagy kicsit jobb, mint az NB I. Kínában naptári év szerint zajlik a bajnokság, hamarosan edzőtáborba vonulunk, így a családom csak a Görögország elleni, március végi Európa-bajnoki selejtező után csatlakozik hozzám. S ha már válogatott... Még kedd reggel beszéltem Dárdai Pál szövetségi kapitánnyal, nem akartam úgy nekivágni az útnak, hogy ne biztosítson arról, hogy Kínából is be lehet kerülni a keretbe. Óriási kő esett le a szívemről, amikor azt mondta, ha megfelelő állapotban leszek, számíthatok a meghívóra. Nem túlzok, ha azt válaszolta volna, hogy odakintről nincs esélyem beverekedni magam a válogatottba, lehetne szó bármilyen előnyös kínai ajánlatról, lemondtam volna az utat, de szerencsére nem ez történt.”

A DVTK is hosszabbított volna Elek Ákossal, de finoman szólva sem kínált előnyös feltételeket a játékosnak.

„Maradjunk annyiban, az első ajánlat nem volt komolynak nevezhető, mégpedig azért nem, mert meghatározó tagja lehettem az együttesnek, sőt én voltam a csapatkapitány, ehhez képest... Ezután abban maradtunk, találjunk olyan megoldást, hogy mindkét fél jól járjon, vagyis ne ingyen távozzak, kapjon értem pénzt a Diósgyőr. Egyébként nem az a célom, hogy valahogy túléljem ezt a két évet, ha megtaláljuk a számításainkat, hosszabb ideig is maradhatunk. Persze tudom, Ázsia teljesen más világ, de nagy várakozással vágok bele ebbe a kalandba. Bízom benne, jól sül el!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik