DVTK: Elek Ákos és Kádár Tamás is távozhat a télen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.28. 07:20
null
Elek és Kádár iránt is van érdeklődés (Fotó: Szabó Miklós)
Válogatott futballisták távozhatnak a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőrből. A Nemzeti Sport információi szerint Elek Ákos és Kádár Tamás iránt már a téli szünet előtt nagy érdeklődés mutatkozik, és egyáltalán nem zárható ki, hogy kénytelen lesz megválni tőlük a klub.

 

„Valóban mindkét játékosunk iránt többen érdeklődnek – erősítette meg az értesülést Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. – Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen válogatott futballistákról beszélünk, konkrétumokat ugyanakkor még korai lenne említeni. Az, hogy mennyire vagyunk nyitottak az eladásuk ügyében, nem egyoldalú. Fontos, hogy az adott játékosnak is megfeleljen az ajánlat. Ha mindhárom fél egyetért, akkor lehet részletekbe menően elkezdeni a megbeszéléseket.”

Szavaiból világosan kiderül, hogy Elek Ákos és Kádár Tamás elengedésétől nem zárkózik el a klub, annak ellenére, hogy a két játékos kulcsszerepet játszott abban, hogy a Diósgyőr a harmadik helyről várja az előrehozott tavaszi fordulókat. Ezt bizonyítja többek között, hogy a Nemzeti Sport őszi abszolút rangsorában mindketten a legjobb tízbe kerültek: Kádár holtversenyben a hetedik, Elek a kilencedik helyen áll. Mindkét játékosért érdeklődnek külföldről, de a hírek szerint a középpályást a Fradi is kiszemelte magának.

Szivics: Hatalmas érvágás lenne Kádár és Elek kiesése
„Talán a két legfontosabb játékosomról van szó, akikkel a válogatottban is számolnak, illetve a Nemzeti Sport rangsorában is elöl szerepelnek – mondta Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője. – Nem kérdés, hogy hatalmas érvágás lenne Elek Ákos és Kádár Tamás kiesése. A futballban nem szokatlan a hasonló szituáció, amelyhez alkalmazkodni kell, de amíg nem kerül rá sor, addig felesleges foglalkozni vele.”

Joggal vetődhet fel tehát a kérdés: ha valóban új klubban kezdik el a tavaszt, hogyan sikerül őket pótolni a DVTK védelmében, egyáltalán kik érkezhetnek télen?

„Elsősorban magyar játékosokat keresünk. Ha akad olyan futballista a piacon, aki erősítést jelent és megfizethető, egyértelmű, hogy mellette tesszük le a voksunkat. A nemzetközi piacon csak azt követően nézünk szét, ha ez nem lehetséges. Az életkor nem számít. Tomiszlav Szivicsnek van egy nagyon egyszerű elve: aki számára elfogadhatóan teljesít, az játszik.”

A sportigazgató a DVTK elsődleges céljaként a magyar bajnokság dobogójának megtartását és a minél jobb szereplést tűzte ki, a klub jelen átigazoláspolitikája is ezt szolgálja, a lehetséges európai kupaszereplés egyelőre nem befolyásol semmit.

„A kettő természetesen összefügg, vonzza egymást, de a nemzetközi színpaddal csak akkor lesz értelme foglalkozni, ha jól szerepelünk a bajnokságban” – fogalmazott a sportigazgató, aki a nyári igazolásokról is beszélt.

Elmondása szerint a legtöbben beváltották a hozzájuk fűzött reményt, de az ősz minden részletre kiterjedő értékelésére csak azután kerül sor, ha lezárult az év. Ezt követően találkozik és beszél meg mindent Tomiszlav Sziviccsel, akivel mindenben együttműködik, a lehetséges érkezőkről is együtt döntenek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik