DVTK: új igazolás Debrecenből és nyolc edzőmeccs

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.05. 15:43
null
Tajti József elmondta, régóta kerestek egy olyan típusú csatárt, mint Tabakovic (Fotó: dvtk.eu)
Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport értesülései, a DVTK bejelentette a DVSC-től távozó, bosnyák-svájci csatár, Haris Tabakovic szerződtetését, továbbá a nyári felkészülési programját is közzétette a klub.

 

„Fejjel és lábbal is veszélyes, gólerős támadót igazolt a DVTK. A közeljövőben 25. születésnapját ünneplő 194 centiméter magas Haris Tabakovic a DVSC mezét cseréli diósgyőrire. A svájci-bosnyák labdarúgó kedden átesett az ilyenkor szokásos alapos orvosi vizsgálatokon, szerdán pedig aláírták a felek a szerződést” – írja a diósgyőri klub a hivatalos honlapján.

Tabakovic 2017 nyarán érkezett a DVSC-hez, első idényében 20 bajnokin 12 gólt szerzett, de a nemrég befejeződő évadban sérülés miatt nem lépett pályára, csak a Loki tartalékcsapatában szerepelt a tavasszal egy meccsen.

„Régóta keresünk egy igazi befejező csatárt, mert azt mindenki láthatta, hogy az előző évben hiányzott egy ilyen támadó a keretből – nyilatkozta Tajti József, a DVTK sportigazgatója. – Haris Tabaković kifejezetten gólerős, a 16-oson belül fejjel és lábbal is veszélyes, ahogy azt Debrecenben egy idény alatt szerzett 12 gólja is bizonyította. A szerződés aláírása előtt ilyenkor szokásos módon alapos orvosi vizsgálaton esett át, külön figyeltek az orvosi stáb tagjai a térdére, ami teljesen rendbe jött. A hírek is ezt támasztják alá, a tavasz második felében együtt készült csapatával, egyszer pályára is lépett a DVSC tartalékban.”

„Nagyon örültem a DVTK megkeresésének, és boldog vagyok, hogy itt folytathatom a pályafutásomat
– mondta el Haris Tabakovic, aki Zsolnai Richárd után a diósgyőriek második nyári szerzeménye. – Egy súlyos sérülés miatt sokat kihagytam, de újra egészséges vagyok, és márciustól folyamatosan teljes értékű munkát végzek. A nyaralást követően már elkezdtem az egyéni edzéseket, hogy a felkészülés kezdetére tökéletes állapotban tudjak csatlakozni új csapatomhoz. Lejár a szerződésem Debrecenben, és Diósgyőrből régóta érdeklődnek utánam, én pedig elfogadtam az ajánlatot. Ismerem az országot, ismerem a bajnokságot, ráadásul a DVTK-ról csupa szép emléket őrzök: három szép gólt szereztem az egymás elleni mérkőzéseken, de megmaradt az is, milyen sok szurkoló kísérte el a csapatot mindkétszer Debrecenbe. Mielőtt aláírtam volna a szerződést, láttam az edzőközpontotés a csodálatos stadiont, biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztam. Mindenekelőtt játszani szeretnék, és ott folytatni, ahol egy éve abbahagytam: gólokkal segíteni a csapatom. Amennyiben ez megvalósul, akkor meggyőződésem, hogy nagyobb célokért küzdhetünk, mint az előző évben.”

Nyolc felkészülési mérkőzést játszik a DVTK a nyári felkészülési időszakban, többek között a DVSC, a Kisvárda és az Újpest, valamint szlovákiai csapatok ellen is – erről is a klub honlapja számolt be szerdán.

A DVTK nyári programja
2019. június 20., csütörtök
A felkészülés kezdete

2019. június 29., szombat
DVSC (NB I. 3. helyezett) –DVTK

2019. július 3., szerda
DVTK –Békéscsaba (NB II. 6. helyezett)

2019. július 6., szombat
DVTK–ŽP Šport Podbrezová (szlovák 1. osztály 12. helyezett)

2019. július 10., szerda
DVTK–FK Poprad (szlovák 2. osztály 2. helyezett)

2019. július 13., szombat
Kisvárda (NB I. 9. helyezett)–DVTK

2019. július 17., szerda
MTK (NB I. 11. helyezett)–DVTK

2019. július 19., péntek
DVTK–Újpest (NB I. 5. helyezett)

2019. július 27., szombat
Az ellenfél szervezés alatt

2019. augusztus 3., szombat/2019. augusztus 4., vasárnap
NB I, 1. forduló

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:
Haris Tabakovic (svájci-bosnyák, DVSC, szabadon igazolhatóként), Zsolnai Richárd (Vác FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: Óvári Zsolt (?, Balmazújváros), Szabó Balázs (?, Balmazújváros), Ternován Patrik (?, Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Korbély Kristóf
Kiszemeltek: Danilo (brazil, szabadon igazolható, legutóbb Bp. Honvéd), Sassá (brazil, Kisvárda)
Távozók: Tomislav Mazalovic (horvát, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Prosser Dániel (?, Puskás Akadémia FC), Szabó Bence (?, Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik