DVTK: Egervári bízik Elek érkezésében, Pisont lesz a segítője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.29. 16:51
A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK Egervári Sándort nevezte ki vezetőedzőnek. A volt szövetségi kapitány szerint a DVTK-nál a lehetőség adva van a fejlődésre, ám nem lesz könnyű felzárkózni a középmezőnyhöz a tavasszal.

„Több mint kétéves kihagyás után vállaltam ismét vezetőedzői feladatot – mondta Egervári Sándor a Nemzeti Sport Online-nak. – Ezen időszak alatt többször kerestek, itthonról és külföldről egyaránt. Nem szeretek menet közben átvenni együttest, de most a Diósgyőrrel lesz egy viszonylag hosszú téli felkészülési időszakunk, amely során egy edzőnek van ideje szakmailag és mentálisan is megfelelően felkészíteni a csapatot. Bár nyáron könnyebb keretet módosítani, megerősíteni, bízunk benne, hogy sikerül meghatározó játékosokat szerződtetnünk a holt idényben. A klub előrehaladott tárgyalásokat folytat több labdarúgóval, akik reményeim szerint velünk tréningeznek majd januártól.” Egervári Sándor a Nemzeti Sport Online-nak. – Ezen időszak alatt többször kerestek, itthonról és külföldről egyaránt. Nem szeretek menet közben átvenni együttest, de most a Diósgyőrrel lesz egy viszonylag hosszú téli felkészülési időszakunk, amely során egy edzőnek van ideje szakmailag és mentálisan is megfelelően felkészíteni a csapatot. Bár nyáron könnyebb keretet módosítani, megerősíteni, bízunk benne, hogy sikerül meghatározó játékosokat szerződtetnünk a holt idényben. A klub előrehaladott tárgyalásokat folytat több labdarúgóval, akik reményeim szerint velünk tréningeznek majd januártól.”

„A tavasszal több pontot kell szereznünk, mint az ősszel. A tabellán előrehaladni roppant nehéz lesz, mert a bajnokságból csupán tizennégy forduló van hátra, a hetedik DVSC pedig nyolc pontra van tőlünk. Emellett szeretnénk segíteni a játékosok egyéni fejlődését, jó lenne, ha a válogatott szintű futballistáink – mint Koman Vladimir vagy Lipták Zoltán – számításba jöhetnének az Eb-keret kihirdetésekor” – fogalmazott a 65 esztendős tréner, hozzátéve, reményei szerint a kínai Csangcsun Jatajt erősítő Elek Ákos lesz a harmadik DVTK-játékos, aki a válogatottban képviselheti a Diósgyőrt.

Mint ismert, az NSO információi szerint Elek Ákos már döntött, és jó eséllyel a DVTK-hoz igazol.

„Nem várható el, hogy a Diósgyőrrel egy-két éven belül bajnoki érmet szerzünk, de minden adva van a fejlődéshez. A közönség számára az eredményesség legalább olyan fontos, mint a látványos, szórakoztató futball. Erre fogunk törekedni, igyekszünk méltóan teljesíteni a diósgyőri hagyományokhoz. A keretben vannak olyanok, akik képesek kreatív megoldásokra a támadóharmadban. Diósgyőr mindig is híres volt szurkolóiról, nyolc-tíz ezres nézősereg előtt igazán jó érzés játszani. Ilyen miliőben érzi magát futballistának egy futballista” – folytatta az új vezetőedző.

Egervári Sándor segítője Pisont István lesz – akivel a 2009-es U20-as világbajnokságon együtt dolgozott, és aki annak idején a játékosa is volt az MTK-ban –, de az egykori szövetségi kapitány a korábbi stáb munkájára is számít. Egervári a vezetőedzői feladatok mellett a szakmai igazgatói posztért is felel, így az utánpótlás fejlesztésében is közreműködik.

A pomázi születésű edző legutóbb a magyar válogatottat irányította, 2010 és 2013 között egy Eb- és egy vb-selejtezősorozatban vezette a nemzeti csapatot. Vezetőedzőként három bajnoki címet nyert: kettőt az MTK-val, egyet a Dunaferr-rel. Legnagyobb sikere a 2009-es egyiptomi U20-as vb-n szerzett bronzérem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik