DVTK: Bori sorsa nem a Diósgyőrön múlik, távozók és visszatérők

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.01. 13:46
Június 30-án hivatalosan is befejeződött az előző futballidény, ami azt is jelenti, hogy sok játékos szerződése, illetve kölcsönszerződése is lejárt. Ezzel kapcsolatban kerestük Árki Gábort, a DVTK sportigazgatóját.

A tavaszi szezonban a DVTK négy labdarúgója futballozott kölcsönben. Közülük Nikházi Márk már korábban visszatért Dunaújvárosból, rá számít a jövőben Bekő Balázs vezetőedző.

Árki Gábortól megtudtuk, a Szolnokra kölcsönadott Csirszki Martinnak nemcsak a kölcsönszerződése, hanem a diósgyőri megállapodása is lejárt, ő szabadon igazolható, nem is tért vissza Diósgyőrbe. A tavasszal Sopronban játszó Szabó Balázs ügyében az NB II-es csapat jelezte, élne opciós jogával, de azóta a klubnál változások történtek, ezért a játékos egyelőre visszatért a DVTK-hoz, az NB III-as csapattal kezdheti meg a felkészülést.

A Vasasnak kölcsönadott Bori Gábor ügye azért érdekes, mert a héten a Vasas ügyvezetője, Vancsa Miklós a Nemzeti Sport Online-nak úgy nyilatkozott, a DVTK jelzésére várnak. Ehhez képest Árki szerint csak a Vasason, illetve a játékoson múlik, hogy Bori marad-e Angyalföldön.

„Mi télen térítésmentesen engedtük el kölcsönbe a Vasashoz Bori Gábort, és már akkor abban maradtunk, hogy a jövőben is maradhat térítésmentesen a fővárosi klubnál, akár végleg is, ha a játékossal meg tudnak egyezni. Ha nem, akkor visszatér Diósgyőrbe és majd meglátjuk hogy alakul a jövője, mert még élő szerződés köti hozzánk” – reagált ezzel kapcsolatban a DVTK sportigazgatója.

Azt is megtudtuk, hogy a Diósgyőrben kölcsönben szereplő mezőkövesdi Szalai Vilmos egyelőre visszatért a klubjához, a jövőjéről még tárgyalnak a klubok.

A DVTK az MLSZ szurkolói kártyával kapcsolatban kiadott közleményére – mely szerint a jövőben a klubokra bízza, hogy kötelezővé teszik-e a kártya használatát – most még nem reagált, ezzel kapcsolatban később várható tájékoztatás.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL

Érkezők: Halmai Ramon (MTK), Lipták Zoltán (Győri ETO, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Szabó Balázs (érdeklődnek iránta: Sopron – kölcsön után végleg), Nikházi Márk (Dunaújváros)

Az utánpótlásból felkerültek: Balogh Alex, Boros Gábor, Bősz Levente, Csicsvári Milán, Egyed Balázs, Icsó Zsolt, Nemes Milán, Timkó István

Kiszemeltek: Kitl Miklós(KTE), Könyves Norbert (Paks), Szalai Vilmos (Mezőkövesd), Tamás Márk (Puskás Akadémia, szabadon igazolható)
Távozók: Csirszki Martin (szolnoki kölcsön után szabadon igazolható), Gosztonyi András (szabadon igazolható), Julian Jenner (holland, Notts County ? – Anglia, szabadon igazolható), Milos Krsztics (szerb, szabadon igazolható), Lazar Marjanovics (szerb, szabadon igazolható), William Rocha Alves (brazil, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:Szalai Vilmos (Mezőkövesd)
Távozhatnak: Bori Gábor (érdeklődnek iránta: Vasas – kölcsön után végleg), Szabó Balázs (érdeklődnek iránta: Sopron – kölcsön után végleg)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik