DVTK: Benczés Miklós az NB I-ben is hasonló stílusú játékot vár csapatától

Vágólapra másolva!
2011.06.26. 17:49
Benczés Miklós, a labdarúgó NB I-be feljutó DVTK vezetőedzője a klub honlapjának nyilatkozva jellemezte a csapat nyári szerzeményét, Francisco Gallardót, valamint együttese terveiről is beszélt.

„Kiváló játékos, a szélen, a jobb oldalon bevethető, támadó típusú középpályás, aki mind a két lábát jól használja, benne van a gólszerzés lehetősége, képes a rövid passzos kombinációs játékra, bizonyára hasznos csapattaggá válik" – mondta Benczés Miklós a dvtk.eu-nak a csapathoz hétfőn csatlakozó Gallardóról.dvtk.eu-nak a csapathoz hétfőn csatlakozó Gallardóról.

A vezetőedző elmondta, hasonló stílusú futballt játszik majd a Diósgyőr, mint az NB II-ben, és a tréner bízik benne, hogy sikerül felkészülni a Zalaegerszeg elleni szezonrajtra.

„Természetesen sok munka van még a játékosokkal, kell frissíteni is őket, nem lesz egyszerű feladat ilyen rövid idő alatt, de ez számunkra most a kihívás! Reméljük, ütőképes csapat fog kivonulni az első fordulóban a Zalaegerszeg ellen a pályára, győzelmi esélyekkel. Motiválni kell-e a srácokat? Természetesen kell, bár valóban az NB I önmagában is – ráadásul tévés mérkőzés esetén – nagy serkentő erő számukra. De mindenkinek jólesik a biztató szó. Ez is az edző dolga" – jelentette ki a szakember.

A DVTK csütörtökön Bükfürdőre utazik edzőtáborozni egy hétre, ahol osztrák csapatok ellen is játszik majd a csapat. Az utolsó felkészülési meccsét július 9-én játssza a Diósgyőr a Tatran Presov ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik