DVTK: bejelentették a volt kecskeméti légiós érkezését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.13. 12:27
null
Karan aláírt a DVTK-hoz (Fotó: dvtk.eu)
Ahogy azt a Nemzeti Sport Online szerda délelőtt előre jelezte – a korábban Kecskeméten futballozó szerb Dejan Karant szerződtette a DVTK labdarúgócsapata.

 

„Dejan Karan személyében egy korábban Magyarországon, Kecskeméten már futballozó, 27 esztendős középső védőt igazolt a DVTK. A 190 centiméter magas újvidéki születésű játékos kétéves szerződést kötött a Diósgyőrrel” – írja a borsodi klub hivatalos honlapja az új szerzeménnyel kapcsolatban.

Dejan Karan a szerbiai Vojvodinában kezdte labdarúgó-pályafutását, 2006 és 2013 között a szerb, illetve a montenegrói élvonalban szerepelt. 2013 nyarán a Kecskeméti TE labdarúgója lett, az NB I-ben 55 mérkőzésen lépett pályára a lila-fehérek játékosaként. Egyetlen magyar élvonalban szerzett találatát 2015. március 7-én könyvelte el a KTE–DVTK mérkőzésen, amelyet a kecskemétiek nyertek 2–1-re. A kecskeméti légióskodást követően lett az albán rekordbajnok, a KF Tirana labdarúgója 2015-ben – mutatja be az új szerzeményt a dvtk.eu.

„Dejan Karan belső védő poszton bevethető játékos, aki korábban már játszott Magyarországon, így nem volt ismeretlen számunkra – mondta el a honlapnak Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Elsősorban kiváló fejjátékával hívta fel magára a figyelmet. Legutóbb az albán első osztályban szereplő Tiranában szerepelt, a bal és jobb belső védő poszton egyaránt bevethető játékos. Biztos vagyok benne, hogy erőssége lesz a csapatnak."

„Egy évig Albániában játszottam, de vissza akartam jönni Magyarországra, és most boldog vagyok, hogy itt lehetek – nyilatkozta Dejan Karan. – Hiszem, hogy most jobb lesz a csapat, mint tavaly volt. Én a maximumomat fogom nyújtani, profi vagyok, de erről nem beszélni szeretnék, hanem majd a pályán akarom bebizonyítani."

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, egy spanyol középpályás szerződtetése szerepel még a DVTK tervei között.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Murtaz Dausvili (grúz, Karpati Lviv – Ukrajna), Dejan Karan (szerb, szabadon igazolhatóként, legutóbb FK Tirana – Albánia), Lázár Pál (DVSC, szabadon igazolhatóként), Ugrai Roland (Haladás), Diego Vela (spanyol, Racing Ferrol – Spanyolország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Szabó II Balázs
Kiszemeltek: Makrai Gábor (Puskás Akadémia, legutóbb kölcsönben Csákvár), Spandler Csaba (Puskás Akadémia, legutóbb kölcsönben Csákvár)
Távozók: Barczi Dávid (Videoton, szabadon igazolhatóként), Egerszegi Tamás (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Grumics Miroszlav (szerb-magyar, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Gyirmót), Manjrekar James (kanadai, Vasas), Koman Vladimir (szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: FK Orenburg – Oroszország), Kovács Gábor (Paks, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Novothny Soma (SSC Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Elek Ákos, Georges Henri Griffiths (elefántcsontparti)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik