DVTK: aláírt az Olaszországból hazatérő fiatal játékos

Vágólapra másolva!
2017.06.15. 21:17
null
Benczés Miklós és Forgács Dávid a DVTK mezével (Fotó: dvtk.eu)
A Diósgyőr labdarúgócsapata szerződtette az Olaszországból hazatérő Forgács Dávidot – adta hírül csütörtök este a dvtk.eu.


A szegedi születésű, 21 éves hátvéd éveket töltött az Atalanta utánpótlásában, majd kölcsönadták Pisába, legutóbb pedig a harmadosztályú Anconánál szerepelt, melynél 24 bajnokin lépett pályára.

Forgács 2015-ben szerepelt az új-zélandi U20-as világbajnokságon, a magyar csapat első, 5–1-re megnyert meccsén gólt is szerzett Észak-Korea ellen.

„Már korábban is hívott a DVTK, de akkor még élő szerződésem volt Olaszországban, most viszont szabadon igazolhatóként el tudtam fogadni az ajánlatot – mondta a klub honlapjának Forgács Dávid. – Bódog Tamás határozottsága, eltökéltsége meggyőző volt számomra, ezen kívül nagy motivációt jelentett számomra a meglévő, és az alakuló infrastruktúra, valamint a szurkolók lelkesedése. Korábban is követtem a magyarországi eseményeket, de miután elkezdett érdeklődni utánam a DVTK, fokozottan figyeltem, hogyan szerepel a klub. Szeretném, hogy a következő idényben is izgalmas legyen a DVTK számára a bajnokság hajrája, azonban bízom benne, hogy más célokért harcolunk majd.”

„Egy olyan egykori korosztályos válogatott játékjogát sikerült megszerezni, aki a bal oldalon több poszton is képes meghatározó teljesítményt nyújtani – nyilatkozta Benczés Miklós sportigazgató. – Gyorsaságát és támadó felfogását védőként is jól tudja kamatoztatni, de szélsőként is bevethető. Régóta figyelemmel kísérjük a pályafutását, tavaly személyesen is tárgyaltunk. Fellépésével meggyőzött, hogy komoly fiatalemberről van szó, azonban akkori klubja túl magas kivásárlási összeget határozott meg. Idén nyáron ez az akadály elhárult, és bár több hazai klub is csábította, nagy örömünkre minket választott. Sok sikert kívánok neki a DVTK-nál!


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:
Forgács Dávid (Ancona – Olaszország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Bacsa Patrik (Kisvárda), Oláh Bálint (ZTE, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Pekár László (Puskás Akadémia)
Távozók: Georges Griffiths (elefántcsontparti, lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Makrai Gábor (Puskás Akadémia, ?), Novothny Soma (Sint-Truiden – Belgium, onnan Újpest)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik