DVTK: a klub és a játékos is úgy érezte, ideje szakítaniuk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.04. 14:13
null
Nikházi Márk (jobbra) az Újpest elleni nyári bajnokin (Fotó: Koncz György)
Nikházi Márk távozik a DVTK-tól, és az MTK-ban folytatja a pályafutását – adta hírül szerdán hivatalos honlapján az NB I-es diósgyőri labdarúgóklub. Az átigazolást az MTK is megerősítette: a középpályás három évre írt alá a kék-fehérekhez. A téli felkészülést megkezdő diósgyőriek szerdán sajtótájékoztatót is tartottak, azon Benczés Miklós sportigazgató többek között a téli erősítési tervekről beszélt.

 

ELSŐSORBAN CSALÁDI OKOKBÓL TÉR VISSZA A FŐVÁROSBA

„Nikházi Márk jelezte távozási szándékát családi okok miatt, és Horváth Ferenc vezetőedző is úgy nyilatkozott, hogy a középpályás nem tudott meghatározó szerepet betölteni a DVTK-ban – idézi a klub honlapja Benczés Miklós sportigazgatót. – Ezt követően jelentkezett az MTK, s mi nem zárkóztunk el a tárgyalások elől. Végül figyelembe véve a DVTK és Nikházi Márk egybecsengő érdekeit, elfogadtuk az MTK ajánlatát, mert így klubunk bevételhez jut, Márk pedig várhatóan több időt tölthet a pályán.”

„Itthonról hazatérek, büszke vagyok rá, hogy a DVTK történetének részese lehettem – búcsúzott Nikházi Márk. – Elsősorban családi okok miatt távozom, mert ugyan többet szerettem volna játszani – ki nem? –, azonban ezt a világon sehol sem garantálják. Köszönöm a DVTK vezetőinek, hogy segítettek egy olyan megoldást találni, ami a klubnak és nekem is előnyös. Diósgyőrből sok szép emléket viszek magammal, két kupadöntőt játszottunk, amiből egyet meg is nyertünk, emlékezetes a hét mérkőzésen sorozatban aratott győzelmünk, amikor még gólt sem kaptunk. Köszönöm a szurkolóktól kapott szeretetet, sosem felejtem el, hogy amikor dunaújvárosi játékosként gólt fejeltem Diósgyőrben, az én nevemtől zengett a stadion, kevés labdarúgó élheti át ezt az élményt. Még el sem búcsúztam a társaktól, de már alig várom, hogy pályára lépjek az új Diósgyőri Stadionban.”

A 28. évében járó középpályás a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia növendéke volt, 2013-ban szabadon igazolható játékosként szerződött át az MTK-tól Diósgyőrbe. Az első évében 22 mérkőzésen 4 gólt szerzett, emellett tagja volt a Ligakupa-győztes és Magyar Kupa-döntős csapatnak, majd Dunaújvárosban töltött el egy idényt.

Visszatérése után a 2015–2016-os bajnokságban 16 találkozón kapott lehetőséget. 2016 őszén 12 mérkőzésen lépett pályára, azonban csupán egyet játszott végig, 4 alkalommal le-, hétszer becserélték.

ELEKÉRT NINCS KONKRÉT AJÁNLAT, BOGNÁR IRÁNT TÖBB KLUB ÉRDEKLŐDIK

A klub szerdai sajtótájékoztatóján Benczés Miklós a játékoskeret esetleges további változásait firtató újságírói kérdésre elmondta: erőcsatár, támadó középpályás, szélső védő szerepel a kiszemeltek között.

„Elek Ákos kapcsán nem érkezett konkrét ajánlat, Bognár István körül felpezsdültek az események, több klub is érdeklődik iránta – tette hozzá a sportigazgató, aki azt is elárulta, hogy a DVTK többségi tulajdonosának köszönhetően van lehetőség játékosvásárlásra is, nem csak szabadon igazolható labdarúgó szerződtetésére.

A sajtótájékoztatón Benczés elismerte, hogy Bognárról a Ferencvárossal is tárgyalnak, és azt sem cáfolta, hogy Fülöp István, az FC Botosani játékosa ügyében is folytatnak megbeszéléseket – erősítette meg a Nemzeti Sport Online helyszíni tudósítója.

BENCZÉS KUPÁT NYERNE, HORVÁTH ÜTŐKÉPESEBB CSAPATOT AKAR

„Horváth Ferenccel hosszú távú szerződést kötöttünk, az első évben év stabilizálni kell a DVTK helyét, a második idényben el kell érni a középmezőnyt, míg a harmadik évben megcélozzuk a nemzetközi porondot. Az idén nekem a kupagyőzelem a személyes vágyam” – tette hozzá a sportigazgató.

„Ütőképesebb csapatot szeretnék, amely nem csak hazai pályán gyűjti a pontokat” – szögezte le a sajtótájékoztatón szintén jelen lévő Horváth Ferenc vezetőedző, aki tavasszal stabilabb védekezést vár a csapattól.

A szerdai programban átmozgató edzés szerepel, csütörtökön és pénteken alapos orvosi vizsgálat vár a játékosokra, szombaton Barney Lord erőnléti edző méri fel az állapotukat, majd a vasárnapi pihenőt követően hétfőtől napi két edzéssel indul be a nagyüzem.

A nemrégiben megoperált grúz légiós, Murtaz Dausvili január 9-én csatlakozik társaihoz – tudtuk meg a dvtk.eu-ról.


TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL

Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Busai Attila (Ferencváros), Fülöp István (romániai, FC Botosani – Románia), Pekár László (Puskás Akadémia FC), Szarka Ákos (szlovákiai, FC DAC 1904 – Szlovákia)
Távozók: Nikházi Márk (MTK)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Bognár István (Ferencváros), Elek Ákos


 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK-NÁL
Érkezők:
Nikházi Márk (DVTK)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Khaly Iyane Thiam (szenegáli, Chicago Fire – Egyesült Államok)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:

Távozók:
Kölcsönbe távozók: Demjén Patrik (Dorog)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik