DVTK: a klub értetlenül áll Elek Ákos nyilatkozata előtt

Vágólapra másolva!
2015.01.14. 12:18
A DVTK labdarúgócsapata hivatalos honlapján tudatta: a vezetőség értetlenül áll Elek Ákos a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozata előtt, melyben a kínai Csangcsun Jatajba tartó válogatott középpályás elmondta: elsőre nem kapott előnyös szerződéshosszabbítási ajánlatot a diósgyőriektől. A DVTK állítja: Elek lett volna a legjobban kereső játékos a miskolciak keretéből, amennyiben aláír.

„Maradjunk annyiban, az első ajánlat nem volt komolynak nevezhető, mégpedig azért nem, mert meghatározó tagja lehettem az együttesnek, sőt én voltam a csapatkapitány, ehhez képest... Ezután abban maradtunk, találjunk olyan megoldást, hogy mindkét fél jól járjon, vagyis ne ingyen távozzak, kapjon értem pénzt a Diósgyőr” – mondta a Nemzeti Sportnak Elek, ezzel szemben Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója a következőképpen látja a helyzetet.Elek, ezzel szemben Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója a következőképpen látja a helyzetet.

„Elek Ákos a DVTK meghatározó játékosa, csapatkapitánya – nyilatkozta a dvtk.eu-nak Árki Gábor. – Karrierje mélypontján igazolt hozzánk, az elmúlt években a klubtól minden segítséget megkapott, hogy újra felépíthesse önmagát, és ismét válogatott, nemzetközi szinten is jegyzett játékos legyen. Ennek megfelelően szerződéshosszabbítási ajánlatunk jelentős béremelést tartalmazott, amely szerint a 2015–2016-os idényben a DVTK keretének magasan legjobban kereső játékosa lett volna. Ez egy nagyon is komoly ajánlat volt, még ha az nem is feltétlenül versenyezhetünk egyes hazai és a külföldi klubok lehetőségeivel. Ákos azonban egyértelműen eldöntötte, hogy mindenféleképpen külföldön szeretné folytatni a pályafutását, amit mi tiszteletben tartunk.”

„Amennyiben megfelel az orvosi vizsgálaton és a klubok között is megszületik a megállapodás, sok sikert kívánunk Ákosnak a kínai karrierjéhez! Abban az esetben pedig, ha ottani szerződése lejárta után ismét Magyarországon szándékozik folytatni a pályafutását, várjuk vissza Diósgyőrbe” – tette hozzá Árki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik