nemzetisport.hu 2018.04.11 14:58 Frissítve: 2018.04.11 15:13

DVTK: a két sérülést is okozó Karan bocsánatot kért

Az elmúlt két hétben két mérkőzésen is sérülést okozott Dejan Karan, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK védője. A légiós elnézést kért a klub hivatalos honlapján mindkét esetért.

 

Mint ismert, Eppel Mártonnak a füle sérült meg elég csúnyán a Karannal való ütközés után, míg a Haladás csatára, Michael Rabusic lába eltört, miután a DVTK védője ráesett – előbbi viszonylag szerencsésen megúszta, utóbbira több hónapos kihagyás vár.

„Mindenekelőtt nyilvánosan is elnézést kérek Eppel Mártontól és Michael Rabusictól azért, mert akaratlanul is sérülést okoztam nekik – nyilatkozta Dejan Karan a DVTK hivatalos honlapján. – Ezt korábban megtettem SMS-ben is, mert véleményem szerint ilyen esetben elsősorban közvetlenül illik. Miként Eppel Márton, úgy Michael Rabusic is válaszában elfogadta a bocsánatkérésemet. Azt természetesen láttam, hogy le kellett cserélni Michaelt, de meg sem fordult a fejemben, hogy komoly a baj. Vasárnap edzettünk, a hétfői pihenőnapon teljesen kikapcsolódtam, így abszolút meglepett, amikor a kedd délutáni edzés után a társak közölték a sérülés súlyosságát. Egyből elkértem az egykori diósgyőri Miroszlav Grumicstól Michael telefonszámát, és írtam neki.”

„Fontos körülmény, hogy nem is becsúszó szerelést terveztem – mondta el Dejan Karan –, hanem a támadó mögött megállva a lefordulását akartam megakadályozni, azonban az utolsó pillanatban kicsúszott a lábam. Így sem találtam el egyik bokáját sem, hanem szerencsétlen módon ráestem a lábára, és ez okozta a sérülést. Pályafutásom során sok mérkőzést játszottam, még több párharcba mentem bele, de egyszer sem azzal a szándékkal, hogy sérülést okozzak az ellenfélnek. A felvételt visszanézve az is látható, hogy egyből felemeltem a kezem, és később sem reklamáltam, elfogadtam a játékvezető döntését. Nem szeretném, hogy a szurkolók és a játékvezetők sportszerűtlen játékosnak könyveljenek el, mert a fair playt mindenek előtt tisztelem a pályán és azon kívül is.”

2020.06.02 21:12:49

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Oda lehet érni itthonról a csúcsra magyar futballedzőként.

2020.06.02 15:42:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A góllövőlista vezetője 9-es osztályzatot kapott. Az NS szerint Iványi Zoltán tévedett Diósgyőrben.

2020.06.01 21:21:35

Labdarúgó NB I VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Többször is egy fatörzs mögött megbújva toporgott…

2020.06.01 17:12:20

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A majd' hét év után búcsúzó tréner exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak: elképzelhetetlennek tartja az NB II-es Újpestet.