B. L. 2020.03.02 18:53 Frissítve: 2020.03.02 19:25

DVTK: új szerződést kapott a diósgyőriek alapembere

A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződést hosszabbított védőjével, Polgár Kristóffal.

Polgár Kristóf szerződése csak jövő nyáron járt volna le, de a DVTK nem akart várni az új egyezséggel (Fotó: Földi Imre)

 

A nemcsak jobb oldali, hanem az utóbbi időszakban középső védőként is bevethető, 23 éves futballista 2018 szeptemberében érkezett a diósgyőriekhez, a DVTK-ban azóta – az MLSZ adatbázisa, a nela.hu és a transfermarkt adatai szerint – 34 élvonalbeli meccsen lépett pályára.

A Keszthely, a Sopron, a Zalaegerszeg, az MTK és a Liverpool utánpótlásában felnövő, 185 centiméteres játékos 2016-ban a Haladáshoz igazolt, ott 43 tétmérkőzésen szerepelt, mielőtt a DVTK-hoz szerződött.

„Nagyon boldog vagyok, hogy hosszabbítani tudtunk, remekül érzem magam Diósgyőrben – nyilatkozta Polgár Kristóf a dvtk.eu-nak. – Az elmúlt másfél évben sikerült beilleszkednem a csapatba és a várost is megszerettem. Úgy érzem, hogy a játék is jól megy a régi-új posztomon. Az elmúlt időszak nagyon jól sikerült, így bízom benne, hogy a folytatás is hasonló lesz.

„Igyekszünk alakítani, tervezni a DVTK jövőjét, ezért hosszabbítottunk Márkvárt Dávid és Dejan Karan után Polgár Kristóffal is szerződést – tette hozzá Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Igaz, hogy csak 2021. június 30-án járt volna le a szerződése, de nem vártunk addig. Nagyon tehetséges labdarúgó, aki véleményem szerint akár a magyar nemzeti csapat erőssége is lehet. Meghatározó a játéka, Feczkó Tamás folyamatosan bizalmat szavaz számára, töretlen a fejlődése, és több poszton is bevethető. Úgy gondolom, hogy mind a két fél részére előnyös szerződés született, hiszen ahogy Kristóf is fogalmazott, ő is remekül érzi magát Diósgyőrben.

Diósgyőri VTK (DVTK)

Meghosszabbította 2021 nyarán lejáró szerződését Polgár Kristóf. A D... VTK védője az elmúlt szűk másfél esztendőben 37 NB I.-es mérkőzésen lépett pályára a DVTK címeres mezében és egy gól fűződik a nevéhez. Az utóbbi időszakban nem csak jobb oldali, hanem középső védőként is bizonyított a pályán.

 

2020.03.30 21:22:19

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

2020.03.29 23:36:50

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„Amit ezen a mérkőzésen látni lehetett, az felülmúlta minden néző várakozását.”

2020.03.29 14:45:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Egy pillanatra meg lehet állni, de még várnék a visszatekintéssel.”