Nemzetisport.hu 2010.07.05 10:01 Frissítve: 2013.07.17 01:40

DVTK: a Debrecen már a tavasszal megvette Balajti Ádámot

Balajti Ádám a Debrecené – de nem mostantól. Információink szerint még a tavasszal megvette a Diósgyőri VTK fiatal talentumát a Debreceni VSC.

Vasárnap már írtunk róla: a diósgyőri Balajti Ádám a Loki érintésével kerülhet Spanyolországba. A fiatal csatár a Villarrealnál volt próbajátékon, először vélhetően a B csapatban játszana. Na de mi köze a Debrecennek a Diósgyőr és a Villarreal üzletéhez?

Sok, nagyon is sok. Néhány hónappal ezelőtt a Diósgyőr súlyos gondokkal küzdött (pedig akkor még ki sem esett). A tulajdonos rengeteg pénzt fektetett az együttesbe azzal a reménnyel, hogy a csapat benn marad az NB I-ben, s így a televíziós jogdíjakból és a szponzorációs pénzekből fedezi a kiadásokat. De ez is kevés volt. Pénzhez kellett jutnia, mégpedig sürgősen. Például játékoseladásból.

Diósgyőri informátorunk szerint a klubnak kapóra jött, hogy Balajti Ádámot kiszemelte a Debrecen, ezért előszerződést kötött a két piros-fehér együttes. Úgy tudjuk, mintegy százezer euró, vagyis 26 millió forint volt az ár. A két fél elégedetten csaphatott egymás tenyerébe – a Debrecen kiváló labdarúgót igazolt, míg a Diósgyőr azonnal pénzhez jutott.

De a Debrecen máris túladna szerzeményén, a 19 esztendős csatárt nemrég a Villarrealnál nézték meg. A spanyolok együttesük B csapatában, a második ligában számítanának a támadóra – ám még nincs döntés.

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATNAK!

2020.05.26 20:07:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Félnivalónk nekünk van, hogy a nívó megint alulmúlja a várakozást.

2020.05.26 18:15:21

Labdarúgó NB I R. GY.

Az MTK gólt sem kapott a Magyar Kupában, mégsem jutott döntőbe, mert a Honvéd-játékosok jobban céloztak a tizenegyespárbajban.

2020.05.26 17:26:10

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Kétszer is döntetlent játszott egymással a Mol Fehérvár és a Kövesd, az idegenbeli gólok döntöttek.

2020.05.26 09:19:09

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„Nem tehetünk úgy, mintha nem fenyegetne bennünket a kiesés.”