Nemzetisport.hu 2010.07.05 10:01 Frissítve: 2013.07.17 01:40

DVTK: a Debrecen már a tavasszal megvette Balajti Ádámot

Balajti Ádám a Debrecené – de nem mostantól. Információink szerint még a tavasszal megvette a Diósgyőri VTK fiatal talentumát a Debreceni VSC.

Vasárnap már írtunk róla: a diósgyőri Balajti Ádám a Loki érintésével kerülhet Spanyolországba. A fiatal csatár a Villarrealnál volt próbajátékon, először vélhetően a B csapatban játszana. Na de mi köze a Debrecennek a Diósgyőr és a Villarreal üzletéhez?

Sok, nagyon is sok. Néhány hónappal ezelőtt a Diósgyőr súlyos gondokkal küzdött (pedig akkor még ki sem esett). A tulajdonos rengeteg pénzt fektetett az együttesbe azzal a reménnyel, hogy a csapat benn marad az NB I-ben, s így a televíziós jogdíjakból és a szponzorációs pénzekből fedezi a kiadásokat. De ez is kevés volt. Pénzhez kellett jutnia, mégpedig sürgősen. Például játékoseladásból.

Diósgyőri informátorunk szerint a klubnak kapóra jött, hogy Balajti Ádámot kiszemelte a Debrecen, ezért előszerződést kötött a két piros-fehér együttes. Úgy tudjuk, mintegy százezer euró, vagyis 26 millió forint volt az ár. A két fél elégedetten csaphatott egymás tenyerébe – a Debrecen kiváló labdarúgót igazolt, míg a Diósgyőr azonnal pénzhez jutott.

De a Debrecen máris túladna szerzeményén, a 19 esztendős csatárt nemrég a Villarrealnál nézték meg. A spanyolok együttesük B csapatában, a második ligában számítanának a támadóra – ám még nincs döntés.

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATNAK!

2019.09.18 09:43:19

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„Az átigazolási időszak utolsó napján változott a koncepció, és idősebb, tapasztaltabb labdarúgók érkeztek.”

2019.09.17 13:45:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Párosítás, időpontok, eredmények – minden információ a kupasorozat 2019–2020-as kiírásáról.

2019.09.16 22:31:47

Labdarúgó NB I KISS LÁSZLÓ

ALAPVONAL. Egykoron minden edző tudta, ez a legjobb tizenegy játékosa, és igyekezett azt a csapatot pályára küldeni. Csak a kényszer tudta rávenni a változtatásra, a sérülés, eltiltás, botrány, különben meg általában a jobb játszott.