DVTK: jövőre bontják a stadiont - egy év alatt épül fel az új

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.17. 10:18
null
Az új stadion látványterve (Fotó: bmsk.hu)
Az új diósgyőri stadion építési ütemtervének csütörtöki bemutatóján a DVTK szurkolói is részt vettek. Beszámolójuk szerint a jövő év elején kezdődhet meg a jelenlegi aréna bontása, míg az új létesítmény 2017 tavaszára készülhet el.

 

„Részt vettünk a stadionrekonstrukciós ütemterv bemutatóján. Megtudhattuk, hogy mikor kezdődhet el a munka és körülbelül mikor léphetünk be az új stadionba – írja az amigeleken.hu szurkolói portál. – Jelenleg a kivitelezési terv készítése van folyamatban. Hatósági engedélyeztetések és vizsgálatok folynak. A telkek átalakítása is folyamatban van, de a hivatalok nagyon segítőkészek. Mindenki kiemelten kezeli a beruházást. A kivitelezési terv júliusra lesz kész. Amikor a megrendelő ezt véleményezte és az esetleges módosításokat végrehajtották, utána írják ki a közbeszerzési pályázatot. A közbeszerzési folyamat több hónapos, de még tovább elhúzódhat.”

A közbeszerzési pályázat eredménye novemberben, decemberben lehet meg. Párhuzamosan az MVSC-pályát is fejlesztik azért, hogy az építkezés alatt ne kelljen más városba utaznia a DVTK-nak a hazai mérkőzésekre.

Az MVSC-pálya kivitelezése szeptemberben kezdődik a pálya felújításával. Október-november hónapban előkészítő munka folyik a vasúti pályán azért, hogy az őszi idény zárását követően azonnal elkezdhessék a napos oldal és a világítás átszállítását. A jelenlegi lelátót is felújítják, és a kiszolgáló épület is bővül. Folyamatos az egyeztetés az MLSZ-szel. Jövő február végére az MVSC pálya alkalmas lehet NB I-es mérkőzések játszására. A tavaszi idényt ott kezdheti el a DVTK.

Jövő év elején kezdődhet meg a DVTK-stadion bontása. A kivitelezés ütemezését természetesen a kivitelező szabja meg. A tervek szerint a munka 2017 tavaszán fejeződik be. Pontos hónapot még nem lehet mondani, de valamikor február és július között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik