DVSC: Varga a télen nem folytatott komoly tárgyalást, álma a Bundesliga

Vágólapra másolva!
2012.02.21. 11:28
Címkék
Varga József, a DVSC-Teva válogatott védekező középpályása a dehir.hu-nak elmondta: a télen több labdarúgóklub is érdeklődött iránta, de komoly tárgyalásokig senkivel nem jutott el. A Debrecen kulcsjátékosa a legszívesebben a Bundesligába igazolna.

„Egyértelműen a Bundesliga az álmom. Egyszerűen lenyűgöz az a bajnokság. Mind a színvonala, mind a körítés, és az, hogy remek játékosok szerepelnek ott, főleg az élcsapatokban. Modern stadionok vannak, mindenhol telt ház, szeretik a futballt, és az sem utolsó szempont, hogy a német klubokkal kapcsolatban sohasem lehet olyat hallani, hogy milliárdos tartozást halmoznak fel, vagy hogy hónapokig nem fizetnek a játékosoknak. Ott tényleg minden adva van ahhoz, hogy csak a focira koncentráljon az ember. Minden vágyam az, hogy egyszer a Bundesligában játsszak, természetesen a Bundesliga I-ben. Bár ez nem egyszerű történet, mert egy magyar játékosnak nehéz eladnia magát” – nyilatkozta Varga, aki a magyar labdarúgók eladhatóságáról és válogatottbeli kényszerposztjáról is szót ejtett.

„A magyar bajnokságból nehéz eligazolni, mert nem tényező az európai futballban. Nem igazán van súlya. Azt mondanám, egy magyar játékosnak kétszer olyan jól kell teljesítenie ahhoz, hogy meggyőzze a külföldi csapatokat, mint mondjuk egy orosznak, vagy szerbnek” – vélekedett.

„Nyilván sokat számítana, ha a válogatottban középpályásként játszanék. Ha a saját posztomon szerepelnék nemzetközi meccseken, könnyebben fel tudnám hívni magamra a figyelmet és könnyebben elhinnék, hogy tényleg jó vagyok. De ez most egy ilyen helyzet, ami miatt persze nem panaszkodom, hiszen örülök, hogy egyáltalán játszhatok a válogatottban. Türelmesen várok, és ha egyszer a középpályán kapok lehetőséget, majd megpróbálok vele élni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik