CSERHÁTI ANDRÁS 2020.04.04 08:53

DVSC: rengeteg edzéskelléket vett, és irány Galibapuszta!

Haris Attila, a DVSC labdarúgója egy vadászház mellett készül a folytatásra, és ha szabadideje engedi, felül a lesre is.

 

Haris Attila, a Debreceni VSC középpályása fantasztikus környezetben tartja formában magát.

„Nem mindennapi helyen edzhetek, ettől függetlenül persze nyomasztó a bizonytalanság, hogy nem tudjuk, mikor folytatódik a bajnokság – mondta a Nemzeti Sportnak Haris Attila, a Loki 23 éves futballistája. – A barátnőm családjának Balassagyarmattól nem messze, Galibapusztán van vadászháza, s mivel jelenleg nem üzemel telt házzal, az egyik szoba a miénk. Gyönyörű helyen lakhatunk, élvezzük, hiszen az óriási telken edzek, itt tartom formában magam. Rengeteg eszközt vettem, hiszen várható volt, hogy nem csak néhány napra áll le az NB I, így sok ideig használhatom ezeket az edzésekhez elengedhetetlen kellékeket, ez egyfajta befektetés is. Vásároltam úgynevezett Bosu-féllabdákat, amelyek az egyensúlyozás és a stabilitás fejlesztéséhez kellenek, s van kettle-bell is, a tizenkét kilós súlyzóval dinamikus láberőt és felsőtestet erősítek. Karókat is beszereztem, amelyek a gyorsasági erőfejlesztésben és a dinamika fejlesztésében segítenek, továbbá különböző bójákat, valamint TRX-et is vettem, utóbbival az ember a saját testsúlyát használja edzés közben. Mindkét vállamat műtötték már, egyiket hat, másikat hét éve, s mivel két hónapja kiugrott a helyéről, erősítő gyakorlatokat végzek rajta. Gumiszalaggal is dolgoznom kell, de erősítem a bokámat, a has- és a mélyhátizmaimat is. Persze a debreceni szakmai stábtól kaptunk edzéstervet, a szakemberek a Polar-órák alkalmazásán keresztül ellenőriznek minket.”

Ha vége a kemény munkának, barátnőjével terepszemlére mennek.

„Megvan a vadászvizsgám, de mivel fegyvertartási engedélyem egyelőre nincs, nem lőhetek, csak nézhetem. A napokban elmentünk vadakat nézni, felültünk a lesre, gyönyörködtünk a tájban este és hajnalban is. Rengeteget sétáltunk az erdőben, láttunk szarvast, őzet és vaddisznót. Mindez szép és jó, de természetesen remélem, hamarosan minden visszatér a régi kerékvágásba, mert hiányzik a futball.”

Haris Attilának a hely voltaképpen mindegy, csak labda legyen!
2020.05.26 20:07:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Félnivalónk nekünk van, hogy a nívó megint alulmúlja a várakozást.

2020.05.26 18:15:21

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első meccsen jobb volt az MTK, de nem szerzett előnyt, így a Puskás Arénában a Honvéd is esélyes a döntőbe jutásra.

2020.05.26 17:26:10

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Kétszer is döntetlent játszott egymással a Mol Fehérvár és a Kövesd, az idegenbeli gólok döntöttek.

2020.05.26 09:19:09

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„Nem tehetünk úgy, mintha nem fenyegetne bennünket a kiesés.”

2020.05.25 14:51:56

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

Egykor a két együttes a Népstadionban számos remek találkozót vívott, ezek közül idézünk fel néhányat.