DVSC: egymilliárd forintból építik az akadémia sportcentrumát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.10.23. 14:37
Címkék
Lezárult a Debreceni Labdarúgó Akadémia tervpályázata, így tavasszal elkezdhetik építeni a városhoz közeli Pallagon a 12 hektáros új sportcentrumot, amelyet 2011 őszén szeretnének átadni – jelentette be Szilágyi Sándor, a DVSC Futballszervező Zrt. ügyvezetője.

A szombati sajtótájékoztatón elhangzott: a Debreceni Egyetem, a debreceni önkormányzat és a DVSC összefogásával csaknem egymilliárd forintból építenek fel modern sportcentrumot, amely kilenc futballpályát és a hozzájuk kapcsolódó létesítményeket foglalja magában. A komplexumhoz az egyetem biztosította a területet, és a fiatal focistákat az egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolájába iskolázzák be. A költségekhez az önkormányzat a futballklubtól tavaly befolyt osztalékával járult hozzá.

Szilágyi Sándor közölte: szeptemberben kezdte meg tanulmányait az első évfolyam. A rövidesen bejegyzésre kerülő akadémiát egyedülállónak nevezte: „nincs elveszett gyermek”, hiszen az akadémia szorosan kapcsolódik egy felsőoktatási intézményhez, így azok a tanulók, akikből nem lesz futballista, az egyetemen szerezhetnek képesítést.

A klub mai sajtótájékoztatóján jelentették be a Hyundaijal kötött támogatói szerződést is, amiről korábban már beszámoltunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik