DVSC: aortatágulás miatt kell abbahagynia a kapusnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.05. 08:50
A DVSC a napokban beszámolt arról, hogy a labdarúgócsapat kapusa, Novota János egészségi okból kénytelen befejezni a pályafutását. Időközben kiderült: a szlovákiai labdarúgó aortatágulás miatt, orvosi ajánlásra hagyott fel a profi sporttal.

„Nem voltak jelei a dolognak – idézi a pozsonyi Új Szó a 34 éves kapust. – Nyáron felfedeztek nálam egy enyhe tágulást, amire azt mondták, hogy figyelni kell, ezért is kellett januárban újabb kivizsgálásra mennem. De nem számítottam rá, hogy ez a dolog ennyit romolhat fél év alatt, most pedig már nagy tágulásról beszéltek.” „Nem voltak jelei a dolognak – idézi a pozsonyi Új Szó a 34 éves kapust. – Nyáron felfedeztek nálam egy enyhe tágulást, amire azt mondták, hogy figyelni kell, ezért is kellett januárban újabb kivizsgálásra mennem. De nem számítottam rá, hogy ez a dolog ennyit romolhat fél év alatt, most pedig már nagy tágulásról beszéltek.”

Novota elmondta: több szakemberrel is konzultált, és bár véleményük nem mindenben egyezett, a profi sporttal járó megterhelést mindegyikük kockázatosnak ítélte.

„Nem volt könnyű megemészteni a hírt, de azt gondolom, még mindig szerencsésebb, hogy így vették észre, mintha valami baj történt volna.”

Novota nyáron igazolt Debrecenbe, de rögtön az első edzésen megsérült, s felépülése után csak epizódszerepekhez jutott a Lokiban. Szerződése 2019 nyaráig szól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik