nemzetisport.hu 2016.02.03 19:23 Frissítve: 2016.02.04 01:40

DVSC: bosnyák szélsőt szerződtettek, Bódiért egymillió eurót kérnek a Viditől

Szima Gábor, a Debreceni VSC tulajdonosa a csapat szurkolói ankétján bejelentette, hogy a klub szerződtette Ognjen Djelmicet – írta Facebook-oldalán a LokiBlog. A hírt később a klub hivatalos honlapja is megerősítette.

Ognjen Djelmic (Fotó: klix.ba)

 

A 27 éves bosnyák futballista legutóbb a Zeljeznicarban játszott, ahol január 1-jével lejárt a kontraktusa, azaz szabadon igazolható volt. A játékos a nyáron szerepelt a Ferencváros elleni Európa-liga-párharc során is, sőt, gólt is szerzett. Djelmiccsel hároméves szerződést köt a klub.

A debreceni klub és a Videoton között megtörtént a kapcsolatfelvétel Bódi Ádám esetleges átigazolásáról, a Nemzeti Sport Online információi szerint a fehérvári klub ajánlatot is tett a szélsőért, ám egyelőre megegyezés nem született.

A dehir.hu beszámolója szerint Szima Gábor elmondta, kaptak egy 300 ezer eurós ajánlatot a Videotontól. Az igazgatóság erre azt mondta, hogy ha 1 millió eurót adnak, Bódi mehet. Azóta a Fehérvár módosította az ajánlatát, félmilliót ígért, de annyiért a DVSC nem adja. A klubelnök szerint egymilliót nem fizet a Videoton, így Bódi Ádám a Debrecen játékosa marad.

Az ankétról beszámolt a dvsc.hu is – az alábbiakból a klubhonlapon megjelent cikkből idézünk részleteket. 

„Rövid történelmi áttekintés után Pethe Tamás, a Loki Szurkolók Egyesületének szóvivője bombázta kérdéseivel a DVSC elnökét. Többek között szó esett az ankét szervezéséről és a kaszinóból származó osztalékról is. Olyan pletyka járja, hogy a játékosok sokszor késve kapják meg a fizetésüket. Ezt Dombi Tibor és Sándor Tamás cáfolta meg. A pénzügyek részletes megvitatása után a nézőszám csökkenése került napirendre. A klub elnöke erre úgy reagált, hogy ez nem csak a Lokinál áll fenn, hanem országos jelenségről van szó. Véleménye szerint jobban ki kellene szolgálni a nézőket és jobb teljesítmény is kellene a csapattól ahhoz, hogy többen legyenek a mérkőzéseken. A nézőszámkérdés sok elégedetlen megszólalót is szült, majd Képíró János válaszában megfogalmazta: a DVSC volt először az a csapat, amely írásban tette le az asztalra az álláspontját, hogy nem ért egyet a klubkártya bevezetésével.”

„Felvetődött egy olyan kérdés is, hogy Szima Gábor vett-e ki kölcsön pénzt a DVSC-ből. A klub első embere elmondta: több pénzt költött a focira, mint kellett volna, és pénzre volt szüksége a vállalkozásainak. Cégei valóban kölcsönt kaptak rendes kamatra a DVSC-től, ezt az igazgatóság és a közgyűlés is elfogadta. Szima Gábor ígéretet tett arra, hogy a kölcsönt visszafizetik a cégei a DVSC-nek.”

Kondás Elemérhez az első kérdés az volt, hogy az együttes képes-e taktikát váltani mérkőzés közben. A csapat vezetőedzője elmondta, hogy képes, a tavasz folyamán ezt láthatják is majd a szurkolók. 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVSC-NÉL
Érkezők: Ognjen Djelmic (boszniai, szabadon igazolható, legutóbb Zeljeznicar – Bosznia-Hercegovina), Holman Dávid (FTC, az ősszel kölcsönben Lech Poznan – Lengyelország), Takács Tamás (DVTK)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Kertész Tamás (Békéscsaba), ifj. Sándor Tamás (Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: Kovács Lóránt (romániai, U. Cluj – Románia)
Távozók: Balogh Norbert (US Palermo – Olaszország), Zsidai László (Puskás AFC)
Kölcsönbe távozók: Geoffrey Castillion (holland, Puskás AFC), Sós Bence (Mezőkövesd), Szilvási Péter (Mezőkövesd)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Bódi Ádám (Videoton FC), Szécsi Márk (Nyíregyháza)

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.18 23:16:53

Labdarúgó NB I DLUSZTUS IMRE

ALAPVONAL. A grund attól attól volt igazán hatékony, hogy az önfeledten, szeretetből játszó, így speciális játékintelligenciát és kiváló erőnlétet szerző gyerekek mellett, mögött állt egy mester, egy édesapa, aki tudott futballozni, netán maga is edző volt.

2018.02.17 12:51:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A zöld-fehérek hazai pályán már három góllal vezettek a Domzale ellen, de a végén kétszer is betaláltak a szlovénok.

2018.02.17 00:18:27

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ereje teljében lévő jó külföldi játékos nem szerződik hozzánk.

2018.02.15 08:37:15

Labdarúgó NB I BORSI GERGELY

„Mi is beszéltünk már róla, hogy jó úton járunk, s ha így folytatjuk, meglesz az eredménye.”

2018.02.14 23:07:20

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. A futball, mint valami irányjelző bója a tengeren, mutatta neki az idő múlását. Nem úgy gondolt vissza a fiatalságára, hogy családi események, születésnapok jutottak eszébe, hanem a világbajnokságok kapcsán, például ahogy Farkas Jancsi kapásgólt lő a braziloknak…